Ulice 15.11.2011 - 2077. díl

Vlastimil Pešek se ráno rozloučí s Amálií, která se vypraví na jednodenní výlet za kamarádkou. Ještě před odjezdem ji ujistí, že těm dvěma výtečníkům, co ho včera málem zmrzačili, jejich kanadský žertík pořádně osladí. Jejích rad, aby vše nechal na škole, tentokrát neuposlechne.

S Hložánkem a Weberem si to vyřídí pan Pešek sám a pěkně zostra. Jirku si podá o přestávce na chodbě před spolužáky. Tomu tváří v tvář naštvanému školníkovi dojde kuráž. To ovšem neznamená, že by si takovou potupu a všechny důsledky svého pondělního kousku nechal jen tak líbit. Vlastimilovi vyhlásí válku a spolu s Weberem se mu ještě dnes pomstí... Miriam Hejlová si zatím uvědomí obrovskou pravdivost rčení, že dvakrát nevstoupíš do téže řeky. Nejen že má neustálé konflikty se studenty. Také její vztahy s Mojmírem Kalinou a Vlastimilem Peškem jsou velmi napjaté. S Vlastimilem spolu od chvíle, kdy přijela, neprohodili pár normálních vět. Pro ni dost tristní bilance. Jenže co s tím? Vzdát to a vrátit se? Pokusit se tomu všemu čelit a věřit, že bude lépe? Dnešní události jí na její dilema dají jednoznačnou odpověď... Co všechno se dnes stane? Jak se Jirka s Weberem pomstí panu Peškovi? Co bude tou poslední kapkou pro jejich akci? A co pro Miriam?

Strach o Martina
Jiří prožije noc plnou strachu. Přestože obejde všechna místa, která kdy s Martinem navštívili, svého partnera nikde neobjeví. Začne se proto obávat, aby Martinova noční jízda neskončila tragicky. Dokonce bude chtít volat i na policii, zda o Martinovi nemají nějaké zprávy, a popř. ho nechat hledat. Martinovo zmizení bude dělat těžkou hlavu také Simoně. Jiřímu se ale bude snažit být oporou, jak jen to půjde. Ráno však bude muset vyrazit do práce, i když by nejraději zůstala se zničeným přítelem. Cestou do salonu si všimne něčeho, co vzbudí u ní i Jiřího naději a obavy současně... Co je s Martinem? Podaří se Jiřímu svého partnera najít? A co Simonu ráno tak vyděsí?

Vojtovo nečekané rozhodnutí
Na Štěpána budou všichni naštvaní kvůli jeho nápadu natočit o Vojtovi časosběrný dokument. Štěpána bude nejvíc mrzet, že se proti němu postaví i Thea. Ta mu k dokumentu řekla své už před několika dny. Nyní na něj bude nabroušená hlavně proto, že na něm začal dělat, aniž by se napřed zeptal Vojty. A ten se včera vyjádřil jasně. Štěpána poslal i s jeho dokumentem do háje. Bude Štěpán jeho rozhodnutí respektovat? Vojtova psychika dnes půjde strmě dolů. A nepomůže ani návštěva přátel. Spíš naopak. Matěje s Terezou z nemocničního pokoje drsně vyhodí. Proč? Co se stane, že Vojta dnes vybouchne jako nikdy předtím? Co by mu nyní pomohlo? A čím všechny zaskočí?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Ulice 15.11.2011 - 2077. díl