Ulice 27.1.2012 - 2120. díl

Je rozhodnuto. Pavel s Ančou spolu začnou žít v Bedřichově bytě, pokud s tím budou souhlasit děti. Bedřich ani Zuzana nechtějí stát Anče v cestě. Bedřich se musí smířit s prohrou a přenechat svou ženu jinému.

Pavel se dnes nevědomky postará o přisypání další soli do jeho ran. Podle něj je slušností, aby se za Bedřichem sám zastavil a řekl mu o změnách osobně. A také mu poděkoval za vstřícný krok. Anča mu to začne marně nenápadně vymlouvat. Nakonec se za Bedřichem vypraví sama ještě před Pavlem... Proč Anča za Bedřichem půjde? Co se Bedřich dozví od Pavla? Jak dopadne tohle setkání vítěze a poraženého? A co na Pavlovo přestěhování k nim řeknou děti? Budou s tím souhlasit i ony? S čím se Franta svěří tátovi? Čím ho dostane?

Hložánek vs. Miriam: kdo s koho?
Miriam Hejlová se včera rozhodla. Chce mít už klid. Odejde ze školy, odstěhuje se opět k sobě na vesnici. Cyrilova slova o útěku v ní přesto hlodají. Ráno se k nim přidá i zvláštní náhoda. Z plynaře, na kterého bude čekat, se vyklube její bývalý žák. Na odečet plynu dorazí i s knihou z antikvariátu. Překvapené Miriam se svěří, že právě ona v něm kdysi vzbudila zájem o literaturu, jenž mu vydržel celý život. Dokonce ji bude i citovat. Navrch přidá také citát od Seneky: „Nejkratší život mají ti, kteří zapomněli na minulost, ignorují přítomnost a bojí se budoucnosti.“ Miriam setkání potěší, dojme i povzbudí. Jen co přijde do kabinetu, strhne se mezi ní a Mojmírem Kalinou další výměna názorů, která bude slyšet až na školní chodbu... Proč se Miriam s Mojmírem do sebe zase pustí? Jaký bude výsledek jejich debaty tentokrát? S čím oba postupně přijdou za Boženkou Puklickou? Čím Kalinu překvapí studenti z jeho třídy? Jak se třída postaví ke sporu Hložánka s Hejlovou? Kdo nakonec odejde jako vítěz?

Vasilovo interview
Vasilův rozhovor s Theou Nekonečnou a její všetečné otázky týkající se Vasilovy minulosti vzbuzují u Ingrid obavy. Čím větší strach z případných následků má, tím je důraznější. A tím hůř Vasil její výbuchy snáší. Přesto se dnes pokusí o smír. Jenže Ingrid ho setře i před Jitkou. Na klidu jí nepřidá ani další Vlčákova návštěva a jeho zjevná domluva s Vasilem na něčem, s čím se jí manžel rozhodně nesvěří... Jak dopadne Vasilovo interview s Theou? Byly obavy Ingrid oprávněné? A proč za Vasilem opět zašel Vlčák? Na čem se spolu domluví? Jak Vlčák zasáhne do Vasilova, Ingridina i Theina života?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Ulice 27.1.2012 - 2120. díl