Ulice 19.11.2012 - 2286. díl

Štěpán dnes odjíždí na stáž do Francie. Moc nadšeně ale vypadat nebude. Monice se svěří s domněnkou, že Thea jeho odjezd dokonce přivítala. Přizná, že poslední týdny byly hrozné. Nebylo dne, kdy by se nepohádali.

Štěpán odmítne domněnku, že by se jednalo o pauzu. Naopak bude věřit, že na dálku snad budou s Theou komunikovat v klidu… Jak proběhne jejich loučení? Opravdu Štěpán odjede? Co si o tom všem myslí Thea? S čím se svěří Libušce? A čím nechtěně Libušku pořádně naštve?

Vlastimilova žádost o ruku
Amálie bude stále zvažovat, zda má svoji garsonku přenechat Kláře. Přeci jen si s Vlastimilem o společné budoucnosti nikdy otevřeně nepopovídali. Nakonec Vlastovi u snídaně přizná, že by si garsonku přeci jen ráda nechala jako pojistku. To se Vlastimila dotkne. Na ulici by ji přece nevyhodil. Navíc s ní do budoucna počítá, jejich vztah považuje za vážný. Amálie proto navrhne, aby si večer o jejich společné budoucnosti popovídali. Aspoň zjistí, nakolik se jejich představy shodují. Anebo taky liší. S jedním však nebude počítat ani ve snu. Že by ji Vlastimil požádal o ruku… Jak Amálie na Vlastimilovu nabídku zareaguje? Bude souhlasit? S jakou se dnes za tátou zastaví Klára? Čím pana Peška zaskočí Miriam? A čím ho pekelně naštve Nyklová?

Růžin návrat do práce
Bedřichovi bude vrtat hlavou, proč se Růža zbavuje takových věcí, jako jsou staré knížky či rychlovarná konvice. Podle Anči je to jasné. Má dobré srdce a chce jim pomoci. Bedřich si o tom ale bude myslet své – Růža určitě nemá čisté svědomí. Samotná Růža dnes zajde za Lumírem se sepsanou žádostí o prominutí penále za nezaplacené nájmy. Lumírovi slíbí, že začne chodit i do práce, aby všem v pekařství trochu ulevila… Jaký bude Růžin první pracovní den? Čím se jí nechtěně dotkne Libuška? Proč si kvůli Růže smlsne na Lumírovi Hložánek? Co všechno se dnes o Růže dozví Nyklová, která bude tajně poslouchat za dveřmi?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Ulice 19.11.2012 - 2286. díl

Zdroj: http://ulice.nova.cz