Ulice 6.12.2012 - 2299. díl

Bětka bude ráno ležet v receptech na cukroví, aby dala dohromady všechny suroviny, jež budou dnes odpoledne s Terezou potřebovat na pečení. Matějovi prozradí, proč se jeho sestra na letošní Vánoce vůbec netěší i co jí doporučila.

Podle Matěje se ale Tereza do Vánoc stejně nerozhoupe, takže s Vojtou nejspíš nebude. Bětka by ji však nepodceňovala. Při nejbližší příležitosti Tereze znovu promluví do duše. Jejich debatu však nečekaně přeruší uplakaná Kristýna, jež bude u Bětky hledat azyl. Přizná se jí, že se znovu pohádala s Dušanem. A že je to tentokrát hodně špatné... Co Kristýnu dorazí? Jak bude léčit své zjitřené nervy? Čím zaskočí Matěje? A co ještě více nahlodá Terezu, že opravdu začne uvažovat o vánočních svátcích mimo rodinný kruh?

Dusno kvůli Eliášovi
Boris bude na mámu stále pořádně naštvaný. Proč s ním nejedná na rovinu a chová se k němu, jako by byl malý fracek? Navíc bude chtít vědět, jak to bude dál s Eliášem. Jenže právě na tohle mu nešťastná Libuška nedokáže odpovědět. Slíbí mu jen, že se ještě dnes spojí s Eliášovým právníkem. To však Borisovi stačit nebude. Ve škole si na mámino chování postěžuje Frantovi a Viki. Zatímco Franta mu dá za pravdu, Viki se do něj pustí. Uvědomuje si vůbec, jak mámě už takhle složitou situaci ještě více komplikuje? Na Libušku již toho bude vážně moc. Jen co se uvidí s Theu, neudrží nervy na uzdě a do sestry se pořádně obuje. Mimo jiné jí doporučí, aby se pro příště starala jen o sebe a ji s Borisem vynechala... Jaká slova nepůjde vzít zpět? Proč se Libuška pustí do They znovu o pár hodin později? Co všechno Thea řekne Borisovi, jenž si bude chtít udělat ve věcech jasno? Podaří se jí Borise přesvědčit, aby se s Eliášem sešel? A proč si bude dělat Libuška o Borise obavy?

Kurátorova pravidla pro Jirku
Jirka si bude jistý, že přezkoušení z Nebezpečných známostí bez problémů zvládne. Viděl přeci film, ví, oč se tam jedná. Jenže Miriam s jeho odpověďmi spokojená rozhodně nebude. Naopak. Jirkovi doporučí, aby si mezery ve vzdělání co nejdříve doplnil. Jirka se ale nedá. Filmovou adaptaci bude bránit tak vehementně, že Miriam přesvědčí, aby se na ni podívala. Později za ní přijde s jednou obrovskou prosbou. Poskytla by mu azyl na setkání s kurátorem?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Ulice 6.12.2012 - 2299. díl

Zdroj: http://ulice.nova.cz