Ulice 4.2.2013 - 2336. díl

Richard Weber bude hned ráno vyhlížet na chodbě Lindu, aby ji pozval odpoledne na kafe. Ta ho však odpálkuje takovým způsobem, že bude jen zírat. Pobavený Jirka mu doporučí, ať se na ni konečně vykašle. A hned přidá i ne příliš lichotivé ohodnocení Lindina intelektu.

O intelektu Lindy si nedělá iluze ani Miriam Hejlová, která dnes Lindu vyzkouší z literatury. Lindina naprostá neznalost všeobecných základů, Jirkovy pubertální vtípky a chaos v seznamu studentů v počítači jí dnes dokonale zkazí náladu. Ovšem Richardovi Lindin výbuch u tabule kupodivu pomůže… Čím Richard u Lindy zaboduje? Prozradí své tajemství žasnoucímu Jirkovi? Spraví si Jirka u profesorky Hejlové svoji zkaženou reputaci?

Toužimská přitvrzuje ve svých nárocích
Ema se od svého nového tabletu neodlepí ani dnes u snídaně. Franta ji bude marně přemlouvat, aby mu ho konečně na chvíli půjčila. Nakonec mu dojde trpělivost a tablet jí jednoduše vezme. Ema ihned spustí takový povyk, že se Anča naštve a tablet zabaví. Tím namíchne Emu, která se chtěla dárkem pochlubit holkám ve škole. Anča s Bedřichem budou po odchodu dětí do školy zajedno. S Toužimskou je třeba co nejdříve promluvit, jinak z Emy udělá rozmazleného fracka. Zatímco Ema bude ve škole těžce snášet narážky spolužaček, že si vymýšlí a žádný tablet nemá, Anča s Toužimskou se kvůli tabletu do sebe ostře pustí před kurátorem… Jak jejich konflikt dopadne? Komu dá kurátor za pravdu? Čím Toužimská zaskočí Liškovy? Uklidní se trochu situace u Liškových doma, nebo se naopak po Emině příchodu ze školy ještě více vyhrotí?

Gábinina nákupní horečka
Gábina si při pohledu do své šatní skříně povzdechne, že by to chtělo obnovit šatník. Jenže peníze nejsou a Šimon se už pomalu nevejde do své zimní bundy, takže to bude jasné – dnes se bude nakupovat pro něj. Trn z paty jí naštěstí vytrhne táta, který s nimi na nákupy vyrazí. A na svém vnoučeti ani dceři šetřit rozhodně nebude. Jenže jejich nákupní horečka bude mít večer nečekanou dohru… Čím Gábina Hynka dostane? Proč bude Hynek večer vidět rudě a nahánět Gábinu? Jak dopadne mejdan, na který Gábina vyrazí s Terezou, Matějem a Bětkou?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Ulice 4.2.2013 - 2336. díl

Zdroj: http://ulice.nova.cz