Ulice 29.3.2013 - 2375. díl

Lumír se hned ráno vypraví do kadeřnictví, aby ho dámy zušlechtily na večerní ples. A bude jen zírat, co všechno osazenstvo salonu neví. Jedna věc ale Romaně, Jitce a Simoně přeci jen unikla. Že vlastně nemá s kým jít, nepočítá-li se jako doprovod jeho matka.

Romana ale bude vědět hned řešení. Ponoukne ho, aby pozval na ples Simonu. Lumír se toho okamžitě chytí a bude tak dlouho prosit, až Simonu nakonec přesvědčí. Jenže tím si Lumír zadělá na další problém. Jak matce vysvětlit, že si na ples našel náhradu… Jak Nyklová jeho odmítnutí vezme? Opravdu s ním Simona na ples půjde? A proč bude Lumír už co nevidět matku odprošovat a udobřovat si ji?

S kým budou Franta s Emou na Velikonoce?
Po včerejší zkušenosti s Frantou a Emou požádala Anča Zuzanu, aby děti pohlídala, zatímco ona s Bedřichem bude na schůzce s Toužimskou a kurátorem. Už takhle bude mít starostí až nad hlavu, na rozbroje těch dvou už prostě nemá sílu. Zuzana se s dětmi hned pustí do pečení velikonočních beránků. Jednoho pro Maxe, jednoho pro ně, jednoho pro Viki. Zároveň nenápadně vyzví, co za rozbroji mezi Frantou a Emou vězí. A s jejich přispěním ji i napadne, jak by se dala celá situace elegantně vyřešit… Jak dopadne schůzka Liškových s Toužimskou? Proč bude chtít kurátor mluvit i s Emou? Kde Ema nakonec na Velikonoce bude? A co řeknou Anča s Bedřichem na Zuzanin nápad ohledně Franty?

Eliášův deník
Libušku zaskočí obsah schránky. Do Eliášova deníku se začte hned na chodbě a najednou si nebude vědět rady. Má ho dát Borisovi, nebo ho má raději vyhodit? Má Eliášovi pomáhat, nebo chránit Borise, jenž dal včera dost důrazně najevo, že s tátou nechce mít nic společného? Nakonec se půjde poradit k Liborovi. Ten jí doporučí Eliášův deník Borisovi přeci jen dát. Alespoň si udělá obrázek o tom, jak jeho táta funguje a proč určité věci udělal… Poslechne Libuška Libora? Dá deník Borisovi? Co Borise teď trápí nejvíc? A jak bude pokračovat Libuščino další sbližování s Liborem?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Ulice 29.3.2013 - 2375. díl

Zdroj: http://ulice.nova.cz