Ulice 22.1.2014 - 2530. díl

Nervózní Franta bude ráno netrpělivě čekat ve škole na Viki. Od včerejšího odpoledne, kdy si ji naštvaný otec odvedl z Bedřichovy dílny, od ní nedostal jedinou zprávu, a tak bude jak na trní. Boris mu přislíbí pomoc, kdyby šlo do tuhého, ale tím ho moc neuklidní.

Frantovi se uleví až ve chvíli, kdy Viki spatří. Ovšem promluvit si s ní hned nebude moci, protože ji otec doprovodí až do šaten. Frantovi okamžitě drsně doporučí, aby se od jeho dcery držel dál. Ten si něco takového nemíní nechat líbit. Ti dva se do sebe pustí ve vestibulu školy tak, že Boris bude jen zírat. To bude ale jen začátek. Horák chce Viki co nejdříve přepsat na jinou školu, aby měl jistotu, že se s Frantou už neuvidí. Pro nešťastnou a současně vzdorovitou Viki to bude poslední kapka... Čím Viki otce zaskočí? Proč bude Horák znovu běsnit u Bedřicha v dílně? Kdo ho srovná do latě? Co všechno ze zoufalého otce Viki nakonec vypadne? Jaké tajemství Horák před Viki skrývá? Prosadí si Viki svou?

Miki a Míša v krizi
Miki půjde poprvé po nemoci do školy, ale moc odvázaný z toho nebude zejména kvůli Míše. Od jejich poslední velké hádky před necelými dvěma týdny se mu už neozvala. Bariéru mlčení však neprolomil ani on. Když mu navíc Libuška jemně naznačí, že první krok je na něm, moc ho tím nepotěší. Přesto se bude snažit. Na Míšu si počká na chodbě, aby se s ní udobřil. Jenže místo toho se ti dva poštěkají nanovo. Miki sice přizná, že to posledně přehnal, ale Míšu stále pochopit nedokáže. A ta se na problém, který je rozdělil, už neumí podívat očima Mikiho... Pomůže těm dvěma k usmíření sezení v jedné lavici? Čím všechny spolužáky až na Míšu potěší Jirka Hložánek? Co Jirka doporučí Mikimu? Jak to Miki s Míšou teď má? Kdo Mikimu nečekaně promluví do duše? Zabere to?

Souboj babiček
U Hejlových bude ráno docela velké pozdvižení. Mirinka si vezme do hlavy, že jinou než růžovou mikinu na sebe nechce. Čím víc bude Miri vyvádět, tím bude Ivana bezradnější. Na jedné straně by jí ráda vyhověla, jenže sama uzná, že Mirinčina oblíbená mikina by už potřebovala vyprat. Jarda nebude mít na takové debaty čas ani náladu. Na Miri si po otcovsku došlápne. Kravál z dětského pokoje vzbudí Lenku, jež bude chtít hned zasáhnout. Jardu to ale jen namíchne. Ujistí si, že si s vlastním dítětem bez problémů poradí... Opravdu tomu tak bude? S čím se Jarda svěří Bedřichovi? Čím Mirinka zarmoutí Miriam? Proč se kvůli vnučce chytnou babičky Miriam a Ivana? Která z nich je ta špatná? Co je pro jejich vnučku nejlepší? Na čí stranu se v tomto sporu postaví Jarda a Lenka?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Ulice 22.1.2014 - 2530. díl

Zdroj: http://ulice.nova.cz