Ulice 26.6.2015 - 2855. díl

Miriam se bude ráno připravovat na svoji poslední hodinu ve škole. Se studenty bude chtít probrat ještě poetismus a básníka svého srdce – Vítězslava Nezvala. Přestože se bude tvářit, jako by se nic zvláštního nedělo, přeci jen to pro ni bude jiné. Do školy se bude vypravovat naposledy.

Peter ji i tentokrát ke škole doprovodí. Když budou k budově gymnázia přicházet, Miriam se neubrání sentimentu. Po studentech se jí bude stýskat, i když to přímo nepřizná. Peter to na ní ale pozná. Miriam si bude dělat starost i kvůli rozlučce s kolegy. Napadne ji, že by je v pondělí pozvala na skleničku. Peter si do ní jemně rýpne, aby jí zvedl náladu. Než se rozloučí, ještě jí slíbí, že pro ni po vyučování přijede autem, aby mohla pohodlně odvézt všechny své věci. Tereza a Mojmír Kalina se zatím budou těšit, jak Miriam překvapí. Jen co Miriam vstoupí do kabinetu, ti dva změní téma hovoru, aby před ní utajili, co pro ni chystají. Miriam si pomalu začne balit zbytek svých věcí. Z šuplíku vytáhne i fotku Vlastimila Peška z dob, kdy býval školníkem. Opět ji přepadne nostalgie. A nejinak tomu bude i o něco později, když půjde školní chodbou do své třídy, aby odučila svou poslední hodinu... Jak Tereze a Božence Puklické vyjde jejich překvapení? Co Miriam zaskočí? Jak se rozloučí se svými studenty i kolegy? Jaké překvapení na ni čeká na letišti? A co ji dnes dojme nejvíc?

Veroničino dilema
Veronika ráno zavolá pro jistotu Rozině, aby vypravila Filipa do školy. Ta ji potěší zprávou, že Filip už snídá. Veronika ji překvapí informací, že budou za chvíli doma. Přivstali si, aby stihli přijít včas do práce. Mezi Martinem a Veronikou bude po příjezdu citelné napětí. Martin si bude i nadále myslet, že Veronika zbytečně panikaří. Navíc s ní bez dědy ani nebude chtít probírat, jak to bude dál. O budoucnosti v poslední době dost intenzivně přemýšlí i Rozina. Ani ona nechce nechávat dědu v Loučce samotného. A tak ji napadne, jak vše vyřešit... Co Rozina navrhne mámě? Jaká bude Veroničina reakce? S čím se Veronika svěří Zuzaně? A co přizná faráři Rybovi? Čím ji farář hodně překvapí? A jak vidí jejich situaci Martin?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz