Ulice 17.9.2015 - 2874. díl

Nečekané komplikace ve škole! Jak se Páťa a Julie vyrovnávají se smrtí táty?

Jak vysvětlit šestiletým holkám, že jejich tatínek navždy odešel, že s nimi už nikdy nebude? Digi se snaží, seč může, aby dcery netrpěly a ztrátu pocítily co možná nejméně. Je to ale vůbec možné? Reakce dvojčat ji už záhy dost zaskočí....

Je to měsíc, co Marek podlehl vážné nemoci. Digi se tím převrátil život naruby. Marek jí moc chybí, najednou je na všechno sama. Společné plány, šťastná rodina, milující manžel a bezvadný táta pro dcery – o tom všem si může nechat leda tak zdát. Sama má co dělat, aby to ustála. Jak jsou na tom její dcery? Digi se jim ztrátu táty snaží ulehčit, jak jen může.

Přestěhování do nového prostředí, nové vjemy, začátek školy, noví kamarádi. Ovšem i holky jsou nejednou postaveny do situace, kdy se jim tátův odchod nečekaně připomene. Stačí, aby jim paní učitelka o výtvarné výchově zadala téma moje rodina. Co Páťa a Julča namalují? Jak svou rodinu vnímají? Jsou dvojčata, ale každá z nich je jiná. Kvůli tátovi se ve škole dokonce i pohádají, takže do jejich sporu bude muset zasáhnout i učitelka Landová. Jak? Podaří se jí rozhozené holky uklidnit? A jak to celé zvládne Digi, kterou učitelka okamžitě zavolá do školy? Navíc to pro Digi nebude jediná rána. Další přilétnou vzápětí...

Je toho na Páťu a Julii v poslední době víc, než by mohly zvládnout? Pomalu to tak vypadá. Učitelka si kvůli nim narychlo zavolá Digi do školy už co nevidět. Proč?

Páťa a Julie dávají Digi zabrat. Jeden den se pohádaly kvůli abecedě, hned následujícího dne musí jejich další rozmíšku řešit ve škole učitelka Landová. Okamžitě si kvůli tomu pozve na kobereček Digi, protože holky jí naruší celou hodinu. Co stane? Jaký průšvih mají Páťa a Julie ve škole?

Digi ráno marně láká Moniku, aby si s ní šla zaběhat. Ta musí do školy, ale i kdyby měla volno, tohle mučení si ráda odepře. Pro Digi je běh naopak relaxací. Pokaždé si nádherně vyčistí hlavu a dobije baterky. Později se Digi pokusí přemluvit Máru, ovšem ani u něj nepochodí. Spousta pohybu takhle po ránu není nic pro něj.

Jednou věcí však čerstvě probuzený Mára Digi překvapí. Připustí, že si dovede představit, jak se synem hraje fotbal a to nejen ten stolní fotbal. Digi přizná, že od něj by řeči o dětech nečekala. Sportování Digi neujde Nyklové a její parťačce Růže. Ty dvě ji okamžitě začnou drbat... Proč si Digi zavolá do školy učitelka jejích dcer? Jaké těžké chvilky ještě Digi čekají? A proč bude večer u Moniky a Máry dusno?

Další kapky od Daniely! Co to udělá s Romanem a Terezou?

Roman doufal, že kvůli dětem budou s Danielou normálně vycházet. Zpočátku to tak i vypadalo, dokud Daniela nezjistila, že její muž ji odkopl kvůli Tereze. Teď mu nic nedaruje. A už brzy ho opět podusí ve vlastní šťávě.

Daniela toho začíná mít tak akorát dost. Děti se neustále ptají, co se to u nich doma děje. Sabina, která je v obraze víc, než by sama chtěla, se s krizí v rodině vyrovnává jen hodně těžko. Doufala, že se vše urovná, že táta s mámou rodinu zachrání. Malý Oliver dosud netuší, jaké drama se mezi rodiči v posledních měsících odehrává. I on však vnímá, že něco není v pořádku. Je zvyklý, že táta často jezdí na delší služební cesty, na kterých se zdrží i přes noc. Teď je ale pryč už nějak moc dlouho. Oliverovi to začíná vrtat hlavou. A tak se ptá...

Daniela už má všeho po krk. Roman si odejde z domova, dětem nic neřekne, a ona by jim to teď měla vysvětlovat? Ani omylem! Ať si jim to vysvětlí Roman sám, ona to za něj dělat nebude. Nebo si snad myslel, že zmizí a všechno to nechá na ní? Takhle to u nich totiž fungovalo po celé jejich manželství. S tím je však konec. Daniela už Romanovi nehodlá nic ulehčovat. Právě naopak. Nechá ho v tom pořádně vymáchat...

Zamilovaná Tereza si esemeskuje s Romanem a příliš nevnímá Davida, jenž s ní domlouvá detaily exkurze, na kterou bere příští týden svoji třídu. Vzápětí Terezu potěší ředitelka Puklická. Donese jí totiž dodatek k pracovní smlouvě. Pro Terezu to znamená jednu obrovskou změnu – přestane pracovat v Coolně. Monice vysvětlí, že by nedělalo dobrotu, pokud by své studenty dopoledne učila a odpoledne obsluhovala v baru. Romana tak pohodový den nečeká. Vypraví se za ním Daniela, aby mu dala pořádné kapky... O co Daniele jde? Čím Romana dost rozhodí? A jak na to zareaguje Tereza?

Rozina modelkou?

Nadšená Viki se ve škole pochlubí Rozině, že se jí hned večer ozvali z agentury a pozvali si ji do dalšího kola castingu. Těší se na nafocení booku, bez kterého se v modelingu člověk neobejde. Rozinu tahle vidina příliš nenadchne. Svěří se Viki, že se do modelingu moc nehrne. Nechce se jí stále se jen převlékat a líčit. Navíc se jí z agentury zatím ani neozvali. To se ale brzy změní. Z agentury zavolají Veronice, aby s ní domluvili Rozinin pohovor. Veronice to udělá radost, zároveň ale Zuzaně a Anče přizná, že má o Rozinu trochu strach. Podle Zuzany ale není čeho se bát. Rozinu tohle prostředí určitě nezmění... Jak Rozina na pohovoru v agentuře dopadne? Co jí k tomu řekne táta? A čím Ryba překvapí Veroniku i Vilmu Nyklovou?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz