Ulice 22.9.2015 - 2877. díl

Šmýd zatápí sestřičkám v nemocnici! Jak ho zkrotit?

O tom, že Šmýd dovede být hodně nepříjemný, se Adriana přesvědčila už mockrát. Teď to naplno odnášejí sestřičky v nemocnici. Jak si s takovým hulvátem poradit? A čím Šmýd zaskočí právě Adrianu? Tuhle jeho druhou tvář ještě nezná...

Šmýdův telefonát Adrianu dost zaskočil. Nečekala, že jí zavolá. A už vůbec ne, že se omluví a požádá ji, aby za ním přišla na návštěvu. Jenže nevyzpytatelný biologický otec pro ni bude mít těch překvapení ještě mnohem víc. Jaká budou?

Evžen Šmýd bude evidentně rád, když se Adriana objeví ve dveřích jeho nemocničního pokoje. Adriana bude mít poprvé pocit, že se na ni dokonce i těšil. A světe div se, nebude to jen kvůli absťáku, se kterým by mu právě Adriana mohla pomoct. Dcera je nyní jeho jediná spojka s normálním světem, jediným blízkým člověkem, kterého má...

Samotná Adriana má vůči Šmýdovi smíšené pocity. Na jedné straně jí je pomláceného Evžena líto. Nikdo nepochybuje, že trpí jak zvíře, a to nejen kvůli svému zranění. Stále totiž neví, co s ním bude dál, jestli se úplně uzdraví. Ani to však neomlouvá jeho hulvátské chování vůči sestřičkám. V jednom kuse si na nich nyní vybíjí vztek. A ony toho už mají plné zuby... Co všechno se Adriana dozví od sestřičky? Jaký je Evžen Šmýd pacient? Jak se teď bude chovat k Adrianě? Začnou si ti dva k sobě konečně hledat cestu, nebo jejich setkání skončí jen dalším střetem?

Monika opět v nemilosti! Co jí vyvede Márova matka?

Věrka konečně našla náplň svého života. Díky Pátě a Julii celá pookřála a proměnila se v báječnou babičku. Pravda, byla by stokrát radši, kdyby se takhle mohla starat o vlastní vnoučata. Však to taky Monika od ní po dlouhé době zase pěkně schytá…

Je Monika paranoidní, nebo na ní Márova matka opravdu stále něco vidí? Na jaře jí Věrka vyčetla, že jejího syna zkazila. Nedala si vysvětlit, že celé to je trochu jinak, než jak ona to vidí. Dotčená a ponížená se pak naprosto odstřihla. Márovi přes léto nezvedala telefon ani neodpovídala na jeho zprávy.

Paradoxně to byla právě Monika, za kým Věrka po prázdninách přišla, aby se dozvěděla, co je u Kryštofa nového. Zároveň Monice předvedla, jak moc tím vším trpí a jak vážné to s ní je i po zdravotní stránce. Byla si jistá, že Monika si to pro sebe nenechá. A o to jí šlo ze všeho nejvíc. Potřebovala o sobě dát opět vědět, aby Máru přiměla k usmíření. To se i díky Monice nakonec podařilo. Znamená to tedy, že válečná sekyra je zakopána?

Monika by tomu ráda věřila. Věrka jí však neustále dává najevo, co si o ní myslí. S úsměvem, mile, ovšem o to větší ťafky to pro Moniku jsou. Teď má Věrka navíc novou favoritku, jež je podle ní ta pravá pro Kryštofa. Monice je jasné, že tváří v tvář této konkurenci nemůže obstát, ani kdyby se rozkrájela. Chybí jí totiž dost podstatná věc – dvojčata. Právě z dcer Digi je Věrka naprosto unesená. Taková vnoučátka by brala hned. Však si je taky tak trochu adoptuje. A navrch přidá pár dobře mířených ran do Moničiných slabin. Nebo že by si Monika některá její slova jen špatně vyložila?

Trable s babičkou! Co Nyklová vyvede Lumírovi?

Ajaj, Lumír si zase zavaří. Ve snaze trochu ulehčit přetažené Světlaně zapojí do chodu domácnosti také svoji matku. A bohužel se hned naplní všechny jeho obavy. Akční Vilma Nyklová okamžitě naprosto opanuje celý prostor. Co všechno bude muset Lumír skousnout?

Lumír by byl nejradši, kdyby se Světlana naplno věnovala jen Alexovi. Hlavně žádný stres a nervozitu, jinak bude za chvíli vystresovaný i jejich malý následník trůnu. A tomu se chce Lumír vyhnout za každou cenu. No bože, tak to u nich doma teď nebude jako ze škatulky. On se nezblázní. Hlavní je, že jeho syn má to nejlepší. Však taky Lumír pomáhá Světlaně ze všech sil. Pravda, někdy to i trochu přehání. Jenže co by za to každá druhá čerstvá maminka dala, kdyby měla takovou oporu ve svém manželovi? Světlana si Lumírova nasazení opravdu cení a jeho občasné výstřelky s nadhledem přechází.

Právě o nadhled však Lumír už co nevidět přijde. A tak trochu svou vlastní vinou. Aby se Světluš tolik nepřepínala, zeptá se Lumír své matky, zda by Světlaně občas s něčím doma nepomohla. Třeba s úklidem nebo pohlídáním malého. A to je přesně ta chvíle, na kterou Nyklová čeká. Celá blažená se vrhne do služby s takovou vervou, že Lumír jen zalapá po dechu…

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz