Ulice 25.9.2015 - 2880. díl

David ráno vyzvídá na Otovi, jestli včera náhodou nemluvil o jejich průšvihu s matkou. Ota po pravdě odpoví, že ne. Z jeho dalších slov vyplyne, že dění kolem Terezy bere s nadhledem. Baví se hlavně na mámin účet. Vůbec si nedovede představit, jak se svou povahou takovou pikantní záležitost řeší.

Tereze a Davidovi však do smíchu moc není. Tereza Otu ujistí, že ani jí nebyl rozhovor s jeho matkou dvakrát příjemný. Záhy dojde i na samotného Otu. Matka si ho zavolá do ředitelny, aby jí řekl, jak to celé bylo. Ota se okamžitě ohradí, že jí nebude dělat práskače. Jenže matka ho rychle srovná do latě. A tak jí Ota svým způsobem poreferuje, čím si na jaře prošla Tereza. Když to ředitelka uslyší, mimoděk se zeptá, proč Tereza hned nešla za ní. Ovšem to už bude na Otu přeci jen trochu moc... Čím Ota matinku usadí? Co doporučí vystresované Tereze a Davidovi? Jak dopadne Romanovo setkání s Danielou a jaké bude mít následky? A čím Tereza rozhodí Matěje?

Že by si zhrzená Daniela začala vyřizovat s Romanem své účty? Pomalu to tak vypadá. Jak jinak si totiž vysvětlit její nynější chování? Romana nepřestává udivovat, co všechno v ní vězí a čeho všeho je schopná…

Roman pomalu zjišťuje, že odchod od rodiny nebude jen tak. Dcera s manželkou mu nic nedarují. A Tereze jakbysmet. Daniela i Sabina nyní dělají všechno pro to, aby jemu i Tereze znepříjemnily život. Proč? Čeho tím chtějí dosáhnout?

Roman si dokáže představit, jak jeho nevěra a krize s Danielou Sabinu zasáhly. Ale jejím i Oliverovým tátou přeci zůstává i nadále. Na tom se nic nemění. Tak proč Sába tolik vyvádí? Vždyť s nimi jen nebude bydlet... Jenže právě to Sabina nebere. Chce mít tátu zase doma. A bojuje o něj všemi možnými prostředky.

A Daniela? Ta Romanovi rozchod taky příliš neulehčuje. Právě naopak. Věci, na kterých byli dříve domluvení, najednou přestávají platit. Daniela se zařizuje podle svého bez ohledu na něj a aniž by mu dala předem vědět, že se rozhodla jinak. Roman se navíc nemůže zbavit pocitu, že děti nenápadně očkuje proti němu. Hlavně Sabinu, jež dobře ví, co se doma nyní děje. Jak Daniela zareaguje na zprávu o Sabinině lživém e-mailu Puklické? A co Romanovi vyvede tentokrát?

Frantova kocovinka

Anča s Bedřichem mají ráno starost o Frantu. Anča by s ním nejraději zašla k lékaři, ale může až odpoledne, po své směně. Jakmile Franta vstane, Bedřich se ptá, jak mu je. Franta přizná, že to není nejlepší, ale hned ho i ujistí, že je mu mnohem lépe než včera. Zároveň ho ubezpečí, že jeho stav nemá s epilepsií ani včerejší brigádou nic společného. Narychlo si vymyslí výmluvu, že zřejmě něco chytil ve škole. A aby to bylo věrohodnější, dodá, že i Frodovi bylo včera zle.

Anča s Bedřichem se nakonec rozhodnou, že Frantu dnes omluví ze školy. A podle toho, jak mu bude odpoledne, se dohodnou, co dál. Bedřich zůstane s Frantou pro jistotu doma, aby ho měl na očích. Franta rád zaleze nazpět do své jednolůžkové postele. Emě oznámí, že se musí šetřit, a požádá ji, aby nedělala kravál. Ta mu dá ale dost rázně najevo, co si o celé situaci i jeho frajeřinkách myslí... Práskne na Frantu, v jakém stavu včera přišel domů? Jak se s Frantou vypořádá Halamová? A jak Zuzana? Proč se kvůli němu pohádá s Ančou?

Takhle zle Frantovi už dlouho nebylo. A bude ještě hůř, až mu začne docházet, co všechno se včera dělo a kdo u toho asistoval. Provalí se jeho burčáková jízda před Aničkou a Bedřichem?

Takový tobogán snad Franta ještě nezažil. Když se před pár lety o Velikonocích přiopili s Borisem a Viki vinou zrádné bowle s vodkou, odnesl to hlavně Boris. Franta jen rychle zhasl. Zato teď si to Franta užije se vším všudy. Ani burčák, který si dal ve čtvrtek, se zpočátku nezdál. O to víc s ním tenhle sladký mošt pak zamával. Franta byl večer rád, že vůbec existuje. A hodně krušně mu bude i ráno, až se probudí…

Před pár lety bylo Frantovi pekelně zle po cigaretách. Tehdy mu dal Bedřich malou lekci, aby mu kouření hned znechutil. Pravda je, že od té doby se Franta cigarety nedotkl. Teď mu bude podobně zle po burčáku. Bude to mít stejný efekt? Franta si navíc bude muset dávat velký pozor, aby se před Aničkou a tátou nic neprovalilo. Jenže něco takového člověk doma prostě neutají...

Tony boduje u Digi i holek

Digi se zastaví za Jitkou, aby se pochlubila kupní smlouvou na byt. Už jí chybí jen razítko z katastru, jinak je vše vyřízeno. Jitku udiví, jak rychle s tím Digi pohnula. Ta přizná, že u Moniky a Máry začíná být trochu těsno, takže by se chtěla přestěhovat co nejdříve, aby měli opět své soukromí. Než se s holkami do nového domova nastěhuje, musí ho i zařídit. To znamená urychleně sehnat řemeslníky, kteří by jí namontovali kuchyňskou linku, protože tu původní si majitel bytu chce nechat. Jitka jí poradí, ať se obrátí na Jardu Hejla. Digi zajásá, protože Jardovi důvěřuje. Pravidelně se teď vídají na plavání, jejich holky se navíc i skamarádily. Odpoledne Digi pomáhá holkám s domácími úkoly. Jenže na ty je těch povinností najednou nějak moc... Jak to Digi vyřeší? Co je pro holky motivací? Čím Digi nechtěně zasáhnou? A čím u holek nečekaně zaboduje Tony?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz