Ulice 7.10.2015 - 2888. díl

Digi ráno oznámí Monice, že jí Tony bude dělat instalatéra. Zatímco Digi v tom žádný problém nevidí, Monice se to moc nezdá. Myslí si, že by si Digi měla držet Tonyho dál od těla a nedávat mu falešné naděje. Na její slova dojde hned vzápětí. Jen co se Tony objeví, začne před Jardou a Ondrou machrovat.

Tony dá okamžitě jasně najevo, že k Digi patří. Té to není moc příjemné, ale povznese se nad to. Také Jarda s Ondrou berou Tonyho s rezervou. Záhy se ukáže, že Tony je schopný instalatér. U Jardy natolik zaboduje, že mu dokonce nabídne i spolupráci. Tony ho ale dost arogantně omítne. Vpálí mu, že kdyby o něm věděl, že byl v base, určitě by s ním nechtěl mít nic společného. Jarda ho svou reakcí ale pořádně zaskočí... Kdo komu to v této debatě natře? Jakou bude mít ještě dohru? Co Tonymu později doporučí Mára? A jak Monika ustojí další setkání s Věrkou?

Tony si je jistý, že teď nadešla jeho chvíle. Nyní konečně všem ukáže, že je tu pro Digi, že v něm má oporu i ochránce. A jak si Tony tu svou ochranu představuje? Jarda, Digi i Ondra budou jen zírat, čeho všeho je schopný...

Monika si myslí, že by si Digi měla Tonyho držet co nejdál od těla a nedávat mu zbytečné naděje. Už jen to, že si ho pozvala do bytu, byť jen jako instalatéra, si Tony může vyložit po svém. Monika má zkrátka Tonyho přečteného, přestože ho zná jen pár měsíců. V tomhle ho ale odhadla naprosto přesně. Vždyť i Mára Tonyho varoval. Jarda Hejl je podle něj úplně jiná kategorie. Do jeho přátelství s Digi by se Tony vůbec neměl míchat. Jenže raďte Tonymu...

Jen co Jardu Hejla spatří, začne si Tony vymezovat své teritorium a na Jardu si vyskakovat. Ten bere tyhle týpky s nadhledem, čímž Tonyho spolehlivě vytočí do nejvyšších obrátek. A co víc – dá mu najevo, že pro něj je jen uštěkaný ratlík, nic víc. Něco takového si ale drsňák Tony líbit nenechá. Nakolik se jejich spor vyhrotí? Dojde i na pěsti? A jak se k tomu postaví Digi?

Veroničin rodinný večer

Anča, Zuzana a Veronika se baví na účet novopečené babičky Nyklové. Jít do práce teď znamená povinně zkouknout i nové fotky jejího vnoučete. Veronika kolegyním prozradí, že při pohledu na Alexe zatoužila po mimču. Okamžitě to ale zavrhne jako nesmysl, protože na další dítě už je stará. Později se Veronika náhodou potká v pekařství s farářem Rybou, jenž si přijde k Nyklové objednat koláčky na zítřejší výlet... Proč Veronika odmítne Rybovo pozvání na faru? Jak dopadne společný rodinný večer, který si Veronika na dnešek naplánovala? Co ji zamrzí a co naopak potěší?

Veronice začínají chybět večery, kdy se celá rodina sešla u jednoho stolu. Navečeřeli se, pak si dlouho povídali. Kam se tyto jejich společné chvíle najednou vytratily? A jak dopadne Veroničina snaha vrátit je zpět?

Praha není Loučka, život ve městě pádí svým splašeným tempem, kdy na sebe ani ti nejbližší nemají dostatek času. V Loučce vše plynulo klidněji, všichni měli na všechno dostatek času. Zato teď? Každý má své zájmy. Děti pomalu odrůstají, Martin si našel skvělou práci i kamarády, Veronika sama se má co ohánět, aby vše zvládla – práce, domácnost, přivýdělek, pomoc na faře. Člověk se vlastně ani nestačí pořádně zastavit, a je tu zase víkend...

Jenže takhle to Veronika nechce. Společné večery jí chybí čím dál víc. Děti se jí ještě nedávno svěřovaly, věděla o nich všechno. Teď má pocit, že se jí začínají vzdalovat. Filip má svou sebeobranu, kámoše, počítač a hry. Když se ho na něco zeptá, dozví se obligátní odpověď, završenou zapadnutím do dětského pokoje. A Rozina? Dříve si hodně povídaly, teď na to už není čas. Nebo že by se Rozina tolik změnila? V době, kdy ji Lucka šikanovala, se začala uzavírat do sebe, přestala s nimi komunikovat. Omezila se jen na to nejnutnější. Přestože se to přes léto zase spravilo, Veronice se občas zdá, že Rozina už má svá tajemství. Že by se začaly i ony dvě navzájem odcizovat? Podaří se Veronice opět stmelit rodinu?

David bojuje o Sylvu

Jen co Tomáš narazí ve škole na Terezu, hned jí vyčte, že mu neřekla o svém přestěhování. Jsou věci, které by jako rodič rád věděl, a tohle je jedna z nich. Tereza se mu zkroušeně omluví. Vysvětlí, že se to vyvíjelo postupně a že jí nedošlo, že to vlastně neví. Vzápětí si ho udobří pozváním na návštěvu. Domluví se, že si dají co nejdříve vědět, kdy se Tomáš u ní a Romana zastaví. David má úplně jiné starosti. Chystá se na setkání se Sylvou, o kterou rozhodně nechce přijít. Věří, že si vše vysvětlí. Ota mu doporučí, aby se nedoprošoval. To David nemíní. Chce o Sylvu zabojovat, jak mu poradila Tereza.... Kdo je lepší rádce? Mají Sylva a David ještě šanci? Proč Tereze nebude moc do smíchu? Co jí Roman vyvede? Proč mezi nimi bude večer trochu dusno?

David je na dně. O Sylvu nechce přijít. Jenže doteď pořádně netuší, co se mezi nimi stalo, proč se s ním chce tak najednou po osmi letech rozejít. Je to definitivní? Mají ti dva ještě nějakou šanci?

Pro Davida je to jako noční můra, ze které by se rád probudil, ale ono to nějak nejde. Jak je možné, že je jeho vztah se Sylvou po osmi letech zničehonic v troskách? Vždyť ještě minulý týden bylo všechno fajn. Naplánoval romantický víkend, těšil si, že spolu opět něco podniknou. A pak najednou taková rána pod pás. Sylva se s ním zničehonic rozešla. Jak to, že si dřív ničeho nevšiml?

David stále nedokáže pochopit, kde se stala chyba. A vlastně ani moc neví, co s tím. Sylva se mu vyhýbá, takže si s ní ani nemůže promluvit. Když se o to pokusil o víkendu, rozbrečela se. Je tohle opravdu konec, nebo se dá jejich vztah ještě zachránit? Tereza mu poradila, aby o Sylvu zabojoval. Ota mu naopak doporučuje, aby na ni moc netlačil a dal tomu čas. Který z nich má pravdu? David dá nakonec na radu Terezy. Sylvu miluje, nechce o ni přijít. A rozhodně nehodlá nečinně čekat na definitivní tečku, když je podle něj ještě šance vztah zachránit...

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz