Ulice 13.10.2015 - 2892. díl

Vlastimilu Peškovi a Eddiemu se ani tentokrát nepodaří Vincka ulovit. Ráno, když se vrací z rybolovu, narazí před domem na Lojzu. Ten si Peška hned vychutná a významně mu připomene zítřek. To Vlastimilu Peškovi na náladě moc nepřidá. Eddiemu neprozradí, oč se jedná. To udělá až Adriana, které je dědy líto.

Adriana opět zajde za Evženem Šmýdem do nemocnice. Ve dveřích se srazí s neznámým mužem, což ji dost překvapí. Ještě víc ji zarazí neskutečná proměna Evženova chování. Záhy se dočká i vysvětlení.

Řidič, který ho srazil, po něm požaduje náhradu škody vzniklé při bouračce. Pokud mu nezaplatí osmdesát tisíc, dá ho k soudu, takže pak bude muset platit i soudní výlohy, pokud prohraje. Adriana převálcovaného Šmýda hned povzbuzuje. Prozradí mu, že Eddiemu se stalo něco podobného. Dokonce pojišťovně dluží mnohem víc, než chtějí po něm. Proto ví, že se to dá řešit, že nic není tak beznadějné, jak se na první pohled zdá. Jenže zničený Šmýd jako by to ani neslyšel.... Jaké konkrétní kroky Adriana Evženovi navrhne? Co všechno pro něj udělá? Z čeho má největší obavy? A co si o tom myslí Vlastimil Pešek a Amálie?

Květin protiúder

Vilma Nyklová se nemíní jen tak vzdát, i když jí Květa nepřímo vyhrožuje propuštěním. Všem chce dokázat, že rozpékané pečivo ze zmrazeného polotovaru se nikdy nevyrovná tomu ručně dělanému. Oba druhy na pultě náležitě označí, aby zákazníci hned viděli, co je kvalitní a co ne. Tradiční sortiment navíc vychvaluje, jak jen může, zatímco o novinkách mluví dost s despektem. Jakmile se ale přiblíží na doslech Květa, ubere plyn a začne si dávat pozor na pusu. Květu svými cedulkami samozřejmě namíchne. Tentokrát jí však nemůže nic říct ani udělat, protože do puntíku splnila, co po ní chtěla. Květě je jasné, že Nyklová tohle kolo vyhrála. Ovšem záhy přejde do protiútoku. Pozve si do kanceláře Zuzanu, aby s ní probrala velké změny, jež v pekařství chystá... Co má Květa v plánu? Jaký úder zasadí odbojné Nyklové? Co na to řekne Lumír? A co si o tom myslí Růža?

Nyklová udělala velkou chybu, když se pustila do křížku s Květou. Místo aby vzala věci, jak jsou, otevřeně ji provokovala. A nepřestane s tím ani v úterý, kdy v pekařství rozpoutá furiantskou koláčkovou válku. Jenže právě to se jí co nevidět hodně vymstí...

Květa už brzy předvede, proč je v podnikání tak úspěšná. Dovede se elegantně zbavit nepřátel a prosadit si svou, aniž by méně zasvěcení prohlédli její společenskou hru. Sama konflikty nevyhledává, jen si jde cíleně a pragmaticky za svým. Jakmile jí dají finanční analýzy za pravdu, udělá všechno pro to, aby teorii uvedla do praxe, ať už se jedná o psí žrádlo, paštiky, pečivo, nemovitosti či jiné aktivity. A běda tomu, kdo by chtěl její snahu sabotovat. S tím se rychle vypořádá.

Vilma Nyklová si zahrává s ohněm, když Květu neustále provokuje a dětinsky se snaží prosadit si svou. Rozhodně nehodlá připustit, aby Květin výmysl s rozpékaným pečivem převálcoval jejich tradiční zboží. Však taky udělá všechno pro to, aby zákazníci poznali, co je opravdu kvalitní pečivo. Zpočátku jí její partyzánština bude i vycházet. Jenže právě tím si proti sobě poštve Květu, která si hodně rychle najde způsob, jak ji srovnat do latě. Co jí provede?

Rudolf překvapuje

Rudolf se ráno vypravuje na posudkovou komisi, aby jí předvedl, že už není žádný mrzák, a proto nepotřebuje invalidní důchod. Simona se mu to marně snaží rozmluvit. Peníze, o které tím přijde, jim v domácím rozpočtu budou citelně chybět. V salonu se Simona opatrně zeptá Sandry, jestli jsou opravdu nejlevnějším kadeřnictvím v okolí. Sandra ji ujistí, že tomu tak skutečně je. Okamžitě využije příležitosti a začne Simonu přemlouvat, aby Jitce domluvila. Je si jistá, že na ni určitě dá... Čím Simonu vykolejí Rudolf? Jak dopadne u posudkové komise? A co má za lubem?

Fešák Vilda už čeká ve své stáji na kupce, kterého má sehnat Pepan. Kupodivu se zájemce o tohoto veterána vyloupne z úplně jiných vod, než by kdokoliv čekal.

Opravy válečného veterána se docela vlekly, ale výsledek stojí za to. Jeep willys teď šlape jako hodinky. Pepan, jenž to celé spunktoval, si může pomalu oddechnout. Teď už stačí jen sehnat kupce, džíp výhodně prodat, a je za vodou. Jenže právě zájemci o tohoto krasavce se zatím příliš nehrnou, i když už rozhodil sítě. Dokonce požádal i svého věřitele, aby se poptal ve svých kruzích. A nic. Že by se nenašel nikdo, kdo po podobném krasavci touží?

Jaký bude další osud Vildy, kterého teď Rudolf láskyplně opečovává? U koho nakonec skončí? Jeden nadšenec po něm přeci jen tajně pokukuje již delší dobu. Přesně takovou káru by si totiž přál. Kdo tím tajemným zájemcem je? To vás určitě překvapí!

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz