Ulice 19.11.2015 - 2919. díl

Co se Digi vymstí?

Obyčejné nachlazení? To Digi nezastaví. Kvůli holkám se má co otáčet. Přesto se zdravím nehazarduje, tentokrát trochu přecení své síly. Co se stane?

V období viróz nic zvláštního. Člověk něco chytí, ani neví jak. Také Digi začala pokašlávat, ale své tempo příliš nezvolnila. Přitom toho má v poslední době až nad hlavu. Nestěžuje si. Holky, šestiletá dvojčata Páťa a Julie, jsou pro ni prioritou.

Chce být dobrou mámou, pro holky dělá maximum. K tomu zaměstnání a péče o domácnost, takže někdy je toho opravdu požehnaně. Kupodivu Digi to jen vítá. Aspoň nemá čas myslet na Marka. Právě díky každodenním starostem se jí podařilo jakžtakž se vyrovnat s jeho odchodem.

Ani zhoršující se kašel Digi nezastaví. Naopak ještě o něco zvýší své tempo. Cíleně. S průduškami má své zkušenosti z Anglie. Stačilo si párkrát rozumně zaběhat, pořádně se prodýchat, trochu vypotit, a bylo po kašli. Podobnou kúru si naordinuje i tentokrát. K tomu samozřejmě příslušné medikamenty, aby byla co nejdříve fit. Zabere to i tentokrát?

Těžká zkouška! Jak je na tom Rybova matka?

Před pár lety přišel farář Ryba o svého tátu. Ani se s ním nestihl pořádně rozloučit, což ho doteď hodně mrzí. Nyní je na tom dost špatně jeho matka. Co s ní je? Jak vážné to je?

Jen co se farář Ryba dozvěděl, že jeho mámu odvezla záchranka do nemocnice, na nic nečekal a okamžitě se za ní rozjel. Naštěstí se mohl spolehnout na Veroniku, dobrou duši fary, že předem naplánovaná akce bez problémů proběhne.

Před pár lety takovou kliku neměl. Kvůli povinnostem na faře se vypravil za tátou o něco později, a již ho nestihl. Doteď se s tím pořádně nevyrovnal, doteď ho to mrzí. Proto tak spěšně odjel do nemocnice za mámou. Měl strach, aby se ta samá situace jako s tátou znovu nezopakovala...

V nemocnici, u maminčina postele, jako by se mu všechno vrátilo. Tatínkův náhlý odchod, ale i jejich společné chvilky, které pro něj byly vzácností. Bohužel se kvůli aktivitám na faře nedostal domů tak často, jak by si přál. Nyní se farář Ryba strachuje o maminčin život. Přijde i o ni? Jak vážné to s ní je?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz