Ulice 14.12.2015 - 2936. díl

V předvánočním týdnu to bude v Ulici vřít

Do Vánoc zbývají už jen necelé dva týdny, ale o předvánoční idylce si spousta vašich známých z Ulice může nechat jen zdát. A u někoho to bude dokonce i na ostří nože! Ovšem nejen to. Dojde i na nečekanou romantiku a advent okoření také humorné situace...

Advent by měl být přípravou na Vánoce, obdobím klidu, rozjímání, dobročinnosti a očekávání. Ve spoustě domácnostech v Ulici to tak ale rozhodně není. Dokonce ani Simona si letošní předvánoční čas nedokáže užít, jak by chtěla. A zase v tom má prsty Pepan! S takovým dárečkem pod stromeček opravdu nepočítala.

Časem velkých očekávání je advent u Farských. Jitku s Lídou čeká pouhý týden před Štědrým dnem operace. Lída je totiž vhodnou dárkyní ledviny, kterou nemocná Jitka potřebuje. Jenže Lída všechny zaskočí emotivním přiznáním: „Já to nedokážu!“ Opravdu to nezvládne?

Jen pár dní před Vánoci to hodně zabouří v pekařství a u Nyklových. To, co mělo zůstat utajeno, najednou vypluje na povrch. A následky na sebe nenechají dlouho čekat. K idylce budou mít daleko i hrdličky Tereza a Roman. Jejich vztah prověří další zkouška, jež bude pro Terezu poslední kapkou.

Ale předvánoční Ulice nebude jen o vyhrocených situacích a dramatech. Přinese i spoustu humoru a také na vás dýchne kouzelná předvánoční atmosféra. A v jednom učitelském notesu dokonce přistane i milostné psaníčko...

Transplantace se blíží! Co to dělá s Farskými?

Lídu a Jitku čeká operace, která jim navždy změní jejich životy. Nervy jsou našponované k prasknutí, rodina Farských počítá dny do transplantace. Jak dopadne?

Do transplantace zbývá už jen pár dní. Ve středu jdou nemocná Jitka i její straší dcera Lída na sál. Právě Lída může mámě darovat svou ledvinu a zachránit jí tak život. Lída si to uvědomuje, chce mámě pomoct. Ale čím více se den transplantace blíží, tím je nervóznější, tím více na ni vše doléhá. Ve hře je toho opravdu hodně.

Na jedné straně mámin život a její zdraví. Nyní je odkázaná na dialýzy, musí být neustále pod dohledem. Každá komplikace znamená ohrožení jejího života. Na druhé straně je tu samotný život Lídy. Při čekání na výsledky testů, přiznala Monice, že neví, čeho se bojí víc. Toho, že to vyjde a ona bude tím vhodným dárcem, nebo toho, že to nevyjde, a ony nebudou moci mámě pomoct? Teď je to na ní. Hlavou se jí honí tisíce věcí. Myslí na mámu i na svou rodinu. Jak nakonec transplantace dopadne? Zoufalá Lída se již brzy svěří Janovi: „Já to nedokážu!“ Opravdu?

Milostné psaníčko pro Davida! Od koho?

David se ještě stále pořádně nevzpamatoval z rozchodu se Sylvou. Už brzy ale bude mít úplně jiné starosti. Někdo ze školy mu vyznává lásku v zamilovaném psaníčku, a on neví kdo. Podaří se mu vypátrat svou ctitelku?

Sympatický David se studentkám líbí. O přestávkách o něm občas básní, ale nikdy to nepřekročilo meze platonického obdivu. Teď to je jiné. Davidovi přistane na stole zamilované psaníčko, které ho pořádně zaskočí. Aby taky ne, když nebude mít nejmenší tušení, kdo ho napsal. Jedno ale bude jisté okamžitě. Ta dotyčná o něj má evidentně velký zájem.

Jako by těch starostí před Vánoci nebylo dost. Ještě aby David řešil tuhle patálii! Zatímco Ota by byl nadšen, jak u svých studentek boduje, David z toho moc velkou radost mít nebude. A Tereza ho navíc dorazí historkou o Gábině a Hynkovi. Jenže Hynek aspoň věděl, kdo po něm jede. Dozví se to i David?

Tereza a Roman: Další nečekané kopance od života

Jen co Tereza jakž takž vydýchá, že Roman stráví vánoční svátky s Danielou a dětmi, přijde další podpásovka. A ta už bude na Terezu přeci jen moc. Dozví se totiž, jak budou Vánoce Romana jeho rodiny vypadat...

Roman sice od rodiny odešel a žije s Terezou, to ovšem neznamená, že by se na své blízké vykašlal. Na dětech mu hodně záleží, jsou pro něj stále na prvním místě. Tereza musí spolknout nejednu hořkou pilulku, kdy ji Roman odstrčí kvůli rodině na vedlejší kolej, i když ji stále ujišťuje, jak moc ji miluje. Tereza ví, do čeho šla, když si začala s tátou od rodiny. Snaží se Romanovi vycházet vstříc, ale kam až by měla ustupovat? A proč vlastně?

Tereza chápe, že Roman nechce ztratit děti. Sama ví, jaké to je, když táta odejde od rodiny kvůli jiné ženě. Tuší, jak se Oliver a Sabina asi cítí, co se v nich odehrává. Proto i počítala s tím, že Štědrý den stráví Roman s nimi. Jenže ze Štědrého dne jsou najednou celé Vánoce. A Roman navíc nebude jen s dětmi, ale také s Danielou. A kdyby jen to. Daniela hbitě zorganizuje něco, co už bude na Terezu přeci jen trochu moc...

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz