Ulice 18.12.2015 - 2940. díl

Lumír nemůže ráno dospat. Hlavou se mu honí včerejší otřesný zážitek s Květou, která vyhrožovala jeho matce přímo u něj doma. Mámě se Lumír znovu omluví za to, že jí celou dobu nevěřil i jak se k ní choval. Až teď si zpětně uvědomuje, jak to pro ni muselo být těžké. Vilma Nyklová nad tím jen mávne rukou.

Vilma Nyklová je ráda, že pravda konečně vyšla najevo a že se na ni syn již nezlobí. Pro Lumíra to ale usmířením s mámou rozhodně nekončí. U snídaně ujistí matku i Světlanu, že s Květou už do žádných nových projektů nehodlá jít.

Světlana je však razantnější. Květu nechce po tom všem v domě vůbec potkávat, protože jí přestala důvěřovat... Jak z toho Lumír vybruslí? Proč a čím mu začne Květa vyhrožovat? Čeho tím dosáhne? A s kým a kde Vilma Nyklová nakonec stráví Vánoce?

Tereze dochází trpělivost

David se snaží podle písemek zjistit, která studentka mu napsala milostný dopis. Je z něj stále dost vykolejený, přestože mu Ota i Tereza včera doporučili, ať to pustí z hlavy. To David ale nedokáže. Tereze se přizná, že v každé třídě nyní přemýšlí, která za studentek to mohla napsat. Tereze se zoufalého Davida zželí. Začne spolu s ním procházet písemky, aby autorku psaníčka odhalil.

Podle Oty z toho David dělá zbytečnou aféru, ale Tereza se tentokrát postaví spíš na Davidovu stranu. Jednu studentku, která uháněla svého profesora na gymnáziu, totiž velmi dobře zná... Čím Tereza moc nepotěší Davida? Proč bude David odpoledne zachraňovat Terezu? A jak dopadne předvánoční setkání Tereza a Romana s jeho přáteli?

Tony šokuje Máru

Simona pozve Digi i s holčičkami na Štěpána na večeři. Digi ale odmítne, protože je na celé svátky u Štěpána ve Francii. To je pro Simonu obrovská novinka. Okamžitě začne panikařit a listovat v knize objednávek, protože to vypadá, že ani jedna z nich nebude mezi svátky pracovat. Digi s Monikou ji však uklidní. Monika s volnem obou počítá.

V salonu se navzájem prostřídají, takže nebudou muset zavřít. Digi potěší, jak na ni všichni kolem myslí a zvou ji na svátky, aby nemusela být s holkami sama... Od koho Digi ještě dostane pozvánku? Na čem se domluví s Márou? Čím Márovi vyrazí dech Tony? A co se nebude ani trochu zamlouvat Věrce?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz