Ulice 23.12.2015 - 2943. díl

Rozina dopoledne vaří oběd, aby trochu ulevila mámě. Je doma sama, protože Filip má závody, děda šel do města a rodiče jsou v práci. Svou neohlášenou návštěvou Rozinu trochu zaskočí Richard. Když mu řekne, že právě vaří guláš, Richarda to hodně udiví. Netušil, že Rozina je až tak zdatná kuchařka.

Richarda docela potěší, že jsou doma sami. Má pro Rozinu totiž jedno velké překvapení. Jakmile Rozina zjistí, oč jde, dojme ji to. Něco takového od něj opravdu nečekala... Čím Richard dostane Rozinu? Proč se Rozina vzbouří proti rodičům? Kam až ve svém trucování zajde?

Oldova a Jitčina operace

Jitka se ráno svěří Oldovi se svým snem o holkách. Podle ní je hodně divný, ale Oldovi hned dojde, jak moc Jitku trápí, že jsou Monika s Lídou před Vánoci takhle rozhádané. Jitka má navíc strach i z transplantace. Olda jí je oporou, přestože ani pro něj není čekání snadné. Začnou spolu vzpomínat na veselé a hezké chvíle, které společně zažili, a hned se jim zlepší nálada. To ocení lékař, jenž je přijde upozornit, že za chvíli půjdou na sál.

Aby je uklidnil, naznačí jim, co je v nejbližších chvílích čeká. Zároveň je ujistí, že všechno dobře dopadne. Monika je doma kvůli operaci rodičů pekelně nervózní. Nakonec jí to nedá a vyrazí do nemocnice... Co Monice doporučí Mára? Jak operace Jitky a Oldy dopadne? Jaký trapas se Márovi stane s mámou? A čím Lída vykolejí Moniku?

Poprask kvůli dresu od Evžena

Evžen je u Peškových na obědě. Vlastimil Pešek a Amálie toho využijí i k pozvání ke štědrovečerní tabuli. Evžen to ale odmítne s tím, že by nebyl nejlepší společník, a navíc nemá ani žádné dárky. Vánoce prostě nejsou jeho parketa. Vlastimil Pešek ho chápe, ovšem na druhou stranu si myslí, že aspoň jednou v roce by se měl člověk přemoct a myslet hlavně na druhé.

Evžena však tentokrát nepřesvědčí. Jedno mu ale Šmýd přeci jen slíbí – pomoc s ranním úklidem kolem domu... Z čeho má Vlastimil Pešek největší obavy? Co se mu vymkne z rukou? Čeho bude hodně litovat právě kvůli Evženovi? A co mu na to řeknou Adriana s Amálií?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz