Ulice 11.1.2016 - 2946. díl

Ota má těžkou hlavu ze zítřejšího maturitního plesu, a to hned z několika důvodů. Už teď se modlí, aby nemusel sedět u stolu s mámou a Kalinou, protože v této sestavě by si ples moc neužil.

Tereza s Davidem ho ihned povzbudí, ať nemá strach. Oni ho v tom nenechají. Ovšem Ota má ještě jeden, dost zásadní problém. Matka s ním chce jít kupovat oblek. Představa, jak hodnotí u kabinek, jestli mu sednou třeba kalhoty v rozkroku, je pro něj noční můrou. Terezu s Davidem tím docela pobaví. Nešťastného Oty se jim zároveň zželí, a tak mu nabídnou, že s ním oblek zajdou koupit oni... Jak nákup nakonec dopadne? Komu padne do oka David? A jakou špatnou novinou zaskočí Terezu Roman?

Květin podraz

Lumír si chce před odchodem do práce ještě prostudovat podklady k dnešnímu zasedání zastupitelstva, ale usne nad nimi. Daleko větší přehled než on má tentokrát Světlana. I ona se chystá na zastupitelstvo, aby se představila jako nová členka bytové komise. Lumír se jí to snaží rozmluvit, protože to je podle něj jen formalita, ale Světlana se nedá. Zajímá ji, jak to na zastupitelstvu chodí, a také by se ráda dozvěděla něco víc o plánované rekonstrukci chodníků.

Podle půdorysu projektu to totiž vypadá, že se vůbec nedotkne chodníků u školky. Lumíra to překvapí, tohle je i pro něj novinka. Hned se začne pídit, jak to s tou rekonstrukcí doopravdy je. Starosti však Lumíra čekají také v práci. Květa totiž začíná škodit jejich pekařství... Jaký podraz na ně Květa udělá? Jak to s nimi bude dál? A jak dopadne dnešní zastupitelstvo? Jak se k jednání postaví Mastný?

Přípravy na ples

Richard se o přestávce zastaví za Rozinou, aby se s ní domluvil na odpoledne. Navrhne jí společné bruslení, ale Rozina ho zklame. Odpoledne už něco má. Zvědavému Richardovi objasní, že si s holkami budou zkoušet účesy a líčení na jeho zítřejší ples. Tohle Richard chápe, ovšem svého plánu se nevzdá.

S Rozinou se dohodne, že si zajdou zabruslit večer. Richard chce Rozinu před bruslením vyzvednout doma, ale Rozina ho požádá, aby na ni raději počkal před domem. Vysvětlí mu, že její táta ještě stále nevydýchal to, co mu řekl před Vánoci... Co na to Richard? S čím se Rozina svěří Viki? Na čem se holky domluví? A proč bude mezi Rozinou a Richardem trochu dusno?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz