Ulice 6.9.2017 - 3293. díl - Michal přijíždí za Věrkou

Den, kterého se Věrka Marečková tolik obává, se nezadržitelně blíží. Na začátku září podstoupí operaci srdce, z níž má pořádně nahnáno. Nervózní jsou ale i její blízcí, kteří se snaží být jí oporou od chvíle, kdy jim o lékařském zákroku řekla. Nejsou však sami. O Věrčino zdraví a výsledek operace se nečekaně zajímá také její láska z mládí, s níž se přes čtyřicet let neviděla a která se jí nečekaně vrátila do života na konci prázdnin... Co Michala Štrunce přiměje, aby za Věrkou přijel? Jak Věrčina operace dopadne?

Setkání Gábiny a Aleše

Radek Mastný je na svého vnuka náležitě hrdý, i když si myslí, že zásah hasičů byl zbytečný. On lezl v dětství po stromech neustále, a nikdy kolem toho nebyl takový humbuk. Květa s Gábinou ovšem vědí své. Hlavně Gábina se k včerejšku už moc vracet nechce…

Tereza ale Gábinu jen tak vykličkovat nenechá. Má pro ni totiž báječnou novinku. Už ví, jak zařídit, aby se Gábina znovu setkala se sympatickým hasičem Alešem. Gábině to nakonec nedá a od učitelky Landové si vezme na Aleše telefonní kontakt… Přeskočí mezi Alešem a Gábinou jiskra? Na čem se domluví? A jakou nabídku dostane Gábina od Květy?

Věrčina operace srdce

Karla ví, jak Máru podpořit. Ráno ho přepadne i s výbornou snídaní, aby ho trochu rozptýlila, protože moc dobře tuší, že na tom nyní není psychicky nejlépe. Jeho máma právě podstupuje operaci srdce, což s sebou vždy nese riziko nečekaných komplikací. Čím déle operace trvá, tím je Mára nervóznější. Před tátou to ale nedává najevo. Naopak se mu snaží být oporou, jak jen to jde. I jeho však vykolejí události, jež mámina operace odstartuje… Jak Věrčina operace dopadne? Co nejvíc rozhodí Máru? A co Luboše? Co všechno se Marečci dozví od Michala, jenž za nimi kvůli Věrce nečekaně dorazí?

Varování od Nyklové

Nyklovi se chystají na oslavu druhých Lexíkových narozenin. Pro všechny je to samozřejmě velká událost, na kterou se už moc těší. Hlavně Vilma Nyklová je z toho naměkko, protože si zase jednou uvědomí, jak rychle ten čas letí. To ji ostatně přiměje k tomu, aby Světlaně promluvila do duše a varovala ji před chybami, jež ona sama kdysi udělala… Čím Nyklová docela rozhodí Světlanu? A jak dopadne testování masových pirohů?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz