Ulice 9.10.2017 - 3316. díl - Nyklová domlouvá Pavlíkovi

Není nad to mít starostlivou babičku, která občas bere život vnoučat do vlastních rukou. Své by o tom mohla vyprávět také Vendula Maříková. Její babička Vilma Nyklová si už před několika měsíci vzala do hlavy, že by se Vendulka měla dát dohromady se sympatickým řezníkem Pavlem Pelcem. Co na tom, že Pavel nyní chodí s jinou? Něco takového není pro Vilmu Nyklovou žádnou překážkou. Naopak je to jen další výzvou, aby mu otevřela oči. Přeci není možné, aby byl tak slepý a neviděl, kdo je pro něj tou pravou, a neocenil její kvality. Dosáhne Vilma Nyklová konečně svého?

Jak to mají Matěj a Lucka?

Tereza se s Matějem od pátku neviděla, takže když se konečně setkají, hned se ho zeptá na Lucku. Myslí si, že spolu strávili víkend, ovšem Matěj ji hodně rychle vyvede z omylu. S Luckou se viděl jen v pátek, protože celý víkend zase makal. To ale neznamená, že by o Lucku ztratil zájem…

Lucka je z Matěje docela nesvá, protože neví, co si o tom všem myslet. Viki se svěří, že páteční rande bylo skvělé, jenže pak se jí Matěj už neozval. A aby mu sama psala nebo volala, na to nemá odvahu. Viki si naopak myslí, že by to udělat měla… S čím vším se Lucka svěří Viki? Jak Matěje vnímá? A jak on ji? Jak se vyvine jejich dnešní rande? A jak je na tom doopravdy nešťastný Ota?

Marcelin útěk

Pro Filipa i Marcelu je sdílení jednoho dětského pokoje docela nezvyk, i když oba dva mají sourozence. Menší trapasy, které se jim díky tomu stávají, berou s nadhledem a příliš to neřeší. Marcela se navíc rozhodne, že přeci jen odjede domů na Moravu. Noha ji už téměř nebolí, je si jistá, že cestu zvládne. A doma aspoň pomůže mámě s nemocným bráškou… Proč Marcela uteče z domova v slzách? Proč si o ni všichni budou dělat starost? A jak je na tom Martin po prvních lekcích na kurzu?

Světlanino dilema

Světlaně přijde pozvání od skotského starosty, aby přijela začátkem listopadu na týden na pracovní návštěvu. Zatímco její předchůdci by to jen přivítali, Světlanina první reakce je odmítavá. Denisa ji však přesvědčí, aby to přeci jen zvážila, protože program je tentokrát opravdu zajímavý. Řešit se tam má kromě jiného i problematika, která jejich radnici momentálně hodně pálí… Co Světlaně navrhne Lumír? A čím Nyklová moc nepotěší Vendulu?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz