Ulice 16.5.2018 - 3478. díl - Lucka nedorazí k maturitě

Je tu čas maturit! Náročné období pro maturanty i jejich profesory. Pro někoho jsou zkoušky z dospělosti brnkačkou, někomu dají pořádně zabrat. Nervy a trému ale mají všichni bez rozdílu. Jak maturity zvládne Davidova třída? Lucka Weberová, která až nezdravě lpí na svém učiteli, si už brzy sáhne na dno, byť to zpočátku tak vůbec nevypadá. Stačí ale, aby zaslechla něco, co není určeno pro její uši, a rázem se jí její iluze zbortí jak domeček z karet. Jenže opravdu to byly jen iluze? Co může člověku tak ublížit, že na rozhodující zkoušku nakonec nedorazí?

Franta zvládl maturitu

Franta i Bedřich dnes mají velký den. Franta maturuje, což s ním prožívá celá rodina včetně všech členů Starýho vercajku. Bedřich má navrch i narozeniny, ovšem zpočátku si je moc neužije…

Bedřich je od rána nervózní kvůli Frantově zkoušce dospělosti i kvůli zbytku kapely, který to v noci přehnal s pařbou, takže je ráno naprosto nepoužitelný. Ondra i Matouš mají co dělat, aby se přinutili fungovat a vše připravili se k odjezdu. Jindra je oproti nim docela čilá, i když probděla celou noc. Strávila ji s Honzou, se kterým si okamžitě padla do noty… Jak dopadne Frantova maturita? Co Franta plánuje dál? Co na sebe přizná Honza? A jak proběhne Bedřichovo neplánované seznámení s Petrem?

Další rána pro Věrku

Karla s Márou mají doma idylku, zato jejich blízkým moc do smíchu není. Karle dělá čím dál větší starost Jirka Herman, jenž se pořád nedokáže vzpamatovat z rozchodu s Digi. A nejen to. Bruno zítra maturuje, z čehož je Karla možná ještě víc nervózní než on sám. Márův táta řeší od rána problémy s financemi i spolubydlícím, který si dovoluje čím dál víc. Den se bohužel nevydaří ani Věrce, byť se zpočátku vyvíjí docela slibně… Jak je na tom Bruno před maturitou? Co pořádně rozhodí Věrku? Co jí provede Michal? A proč se Karla chytne s Jirkou?

Ťafka pro Lucku

Lucka má z maturity docela nahnáno, a tak se do poslední chvíle učí, jak jen to jde. Dokonce ještě vyrazí na konzultaci za Davidem, protože si s jednou otázkou moc neví rady. Napřed se ale Davidovi omluví, aby se mezi nimi konečně vyčistil vzduch. David ji povzbudí, vysvětlí, co je potřeba, a zároveň je i oporou, kterou Lucka nyní potřebuje. Jenže pak se stane něco, co s Luckou pořádně zamává… Co Lucku rozhodí? Jaký je průběh maturit? A jaký trapas se stane při hodině Otovi?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz