Ulice 12.11.2018 - 3556. díl - Marie v nemocnici

Co může být horšího než zjištění, že na některé věci je již pozdě, že jsme promarnili čas, který nám byl dán? Tohle si již několikrát ve svém životě uvědomil Vlastimil Pešek, s nímž se osud opravdu nemazlí. V minulosti přišel o ženu, před pár lety i náhle o dceru. Tehdy si vyčítal, že Kláře nebyl dostatečnou oporou. Teď na tom je podobně kvůli sestře Marii. Najednou se totiž dozví, že ji odvezla narychlo sanitka do nemocnice, aniž by si stačili spoustu věcí vyjasnit… Jak vážné to s Marií je? A jak se to podepíše na vztazích v rodině?

Blanka zajde hned ráno za strejdou a Amálií, aby jim řekla, že se mámina operace odkládá na konec příštího týdne, protože se jí náhle zhoršil krevní obraz. Vlastimila Peška vše, co se týká jeho sestry, hodně zajímá, zároveň to ale špatně snáší…

Blanka nechápe, proč se strejda chová, jak se chová. Amálie jí vysvětlí, že se momentálně zlobí na celý svět a nejvíc sám na sebe. Blanku ujistí, že mu na sestře hodně záleží, ale chce to čas, aby se s tím vyrovnal. Vlastimil je ale odhodlaný poprat se s tím co nejdříve. O něco později ji totiž požádá, aby s ním za Marií zajela. Zatímco ti dva jsou na cestě, Blanka slaví své narozeniny. Oslava má však hodně hořkou příchuť… Jak Blanka své narozeniny oslaví? S čím se svěří Evženovi? A jak na tom je Marie? Proč si o ni začnou dělat všichni starost?

Ctiborův výslech

Věrka se chystá hned ráno opět hlídkovat do nemocnice s nadějí, že se tam Luboš zase objeví a že si konečně promluví. Karly se zeptá, jak na tom je Arnošt, jenže ta pro ni nemá dobré zprávy. Arnošt se dosud bohužel nepobral z umělého spánku. Na policii později probíhá další kolo výslechů. Dojde i na Ctibora, jenž se po výslechu snaží z Máry vytáhnout nějaké informace. To, co se dozví, ho docela rozhodí, i když se snaží nedat na sobě nic znát… Co Mára prozradí Ctiborovi? Jak hodnotí Ctiborův výslech Karla a Jirka Herman? Jak na tom je Arnošt? A jak dopadne dnešní Lubošovo shledání s Věrkou a Márou? Proč Věrce povolí nervy?

Intriky Nyklové

endula se chystá ráno na směnu do provozu. Babičce se ještě jednou omluví, že v pátek do práce nedorazila. Je jí to hloupé i vůči Zuzaně a Anče, které musely dělat za ni. Babička se ji snaží povzbudit, ale Vendula je pořád jako hromádka neštěstí. Stačí opravdu málo, aby se znovu sesypala. To hodně trápí její blízké. Vilma Nyklová však doufá, že ještě není vše ztraceno, že by se Pavel a vnučka mohli přeci jen usmířit… Jak chce babička rozptýlit Vendulu? Co nakonec vymyslí, aby se Vendula a Pavel opět sešli?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz