Ulice 5.12.2018 - 3573. díl - Mikuláš v Ulici

Jaký by to byl Mikuláš, kdyby nezavítal i do Ulice, kde na něj napjatě čeká malý Alex Nykl? Ten se už mikulášské nadílky nemůže dočkat, ovšem pro Lumíra to znamená narychlo zajistit, aby se vůbec konala, protože původně měl být Alex v Málkově. Na těžký úkol naštěstí sám nezůstane, i když jedna změna tu bude. Poprvé si Mikuláše užije se vším všudy jako rodič. A bude jen žasnout stejně jako Světlana a ostatní, co všechno je v dnešní době na Mikuláše možné a kam ten svět spěje … Komu anděl splní největší přání? Kdo bude mít z Mikuláše a čerta pořádný šok a proč? A jak tahle mikulášská nadílka nečekaně dopadne?

Lumír hned ráno svolá válečnou poradu s Vendulou a Máriem kvůli dnešní mikulášské nadílce pro Lexíka. Do pekařství donese kostýmy Mikuláše, čerta a anděla, takže je celkem nasnadě, komu jaká maska připadne. Ovšem Lumír i Vendula překvapí. Lumír by si chtěl letošního Mikuláše užít jako rodič, Vendulu zase láká kostým čerta…

Mário a Vendula slíbí Lumírovi, že se po někom, kdo by dělal Mikuláše, poohlédnou. Mário se navíc musí smířit s tím, že bude za anděla, což k němu opravdu moc nesedí. Svého úkolu se ale zhostí na výbornou, byť anděl v jeho podání je pořádný rebel a ke všemu i rapuje. Zároveň se všem postará o velké překvapení díky kámoši, kterého požádá, aby dělal Mikuláše. Není jím totiž nikdo jiný než Pavel… Jak Mikuláš u Nyklových dopadne? Kam mikulášská trojice ještě vyrazí? Proč způsobí čert a Mikuláš dokonce i pohoršení? A co tahle mikulášská nadílka udělá se vztahem Venduly a Pavla?

Den plný překvapení

Anča se svěří Zuzaně, že v noci téměř nespala kvůli Petrovi, jenž se jí postaral o hodně krušné chvíle. Chce si s ním o všem promluvit, ale tuší, že to nebude jen tak. Včera jí došlo, že i Petr je ješitný chlap citlivý na jakoukoliv kritiku. Ještě před rozhovorem s Petrem se ale sejde s Evou, která ji požádá o schůzku. Anča se setkání trochu obává vzhledem k tomu, jak Eva před pár dny řádila kvůli Milošovi. Ovšem Eva ji znovu překvapí… S čím se jí Eva svěří a co navrhne? Jak Petr přijme Ančinu kritiku, jak se bude Anča tvářit na overal na spaní? A jakou novinku má pro Bedřicha Jindra?

Rána pro Luboše

Věra Marečková se po ránu zastaví za Karlou, aby jí dala probiotika, jež pro ni koupila. Při té příležitosti náhodou narazí na těhotenské testy, které Mára před pár dny přinesl, když to vypadalo, že by Karla mohla být těhotná. Věrka se zaraduje, že je vnouče už na cestě, ale Karla ji zklame. Vysvětlí jí, že to byl planý poplach. Věrku to však nezastaví. Okamžitě si dohodne setkání s Lubošem, aby se s ním domluvila, jak mladým pomoci… Na čem se dohodnou? Co Věrku opět raní? A jaký šok zažije Luboš kvůli novým dokladům? Co mu hrozí?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz