Ulice 18.12.2018 - 3582. díl - Vánoce u Lišků

Jak si užít vánoční nadílku s těmi, které máme rádi, když nám osud nepřeje a na Štědrý den nás bude dělit vzdálenost několika set kilometrů? Jedna možnost by tu byla – udělat si ježíška o pár dní dříve. Přesně to má v plánu také Bedřich Liška, jenž poprvé stráví nádherné chvíle u vánočního stromečku společně se svou dcerou a vnukem. A nejen s nimi. Dorazí také jeho exmanželka Anča, bývalá partnerka Jindra, nevlastní syn Franta i někdo, koho nikdo nečeká... Co všechny překvapí? A co dojme?

Anča přeje hned ráno Petrovi k jeho narozeninám. Přichystala mu speciální narozeninovou snídani, jenže Petr je i tak kyselý jako šťovík. Přestože to otevřeně neřekne, vadí mu, že s ním Anča dnes narozeniny neoslaví kvůli předvánoční nadílce pro Chrise…

Anča Petrovi slíbí, že bude večer spěchat za ním domů, čímž si ho trochu udobří. Ovšem odpoledne bude sebestředný Petr zase pořádně načuřený, když zjistí, jaké dobroty Anča k Bedřichovi veze, zatímco on se doma trápí s dietou. Anča si však náladu zkazit nenechá, byť i ji zaskočí u Bedřicha jedno překvapení… Jak nadílka u Bedřicha dopadne? Jak to společně ustojí Jindra a Anča? Čím Anča moc nepotěší Petra? Jaké naschvály jí začne dělat?

Pravda pro babičky

Pavel ráno zaspí, takže má pořádnou honičku, aby přišel včas do práce. Na konspiraci už tudíž nezbývá čas, přesto jsou s Vendulou odhodláni zatloukat před její babičkou, jak se věci doopravdy mají. Vilma Nyklová ví od včerejška ale své. Chová se tak nenápadně, že to Pavla i Vendulu zarazí. A tak se nakonec rozhodnou, že svůj vztah dnes večer odtajní… Co matce doporučí Lumír? V čem se budou trumfovat babičky tentokrát? Jak zareagují na novinku vnoučat? A jak Lumír se Světlanou? Na čem se společně domluví?

Důkaz pro Terezu

Tereza se chystá večer péct cukroví, aby jí čas bez Davida rychleji utekl. Ten se sice dnes vrací z Lince domů, ale přijede až pozdě večer. Ota by jí s cukrovím rád pomohl, jenže už má jiný program – máma ho pozvala na večeři. To na jednu stranu vítá, zároveň to ale znamená další matčin výslech. Přestože se Tereza na pečení cukroví i Davida těší, ani jedno si nakonec moc neužije… Co se stane? Z čeho má Tereza velké obavy? A jaké jobovky čekají po návratu domů Davida?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz