Ulice 6.2.2019 - 3608. díl - Matěj se snaží pomoct rodině zraněného

Jaké peklo prožívá viník tragické dopravní nehody? Matěj Jordán, jenž nešťastnou shodou okolností přejel člověka, by o tom mohl dlouho vyprávět. Mučí se výčitkami svědomí a obává toho, co ho nyní čeká. Policejní šetření pro něj nedopadá moc dobře, ale Matěje daleko víc trápí, že zničil život oběti i jeho rodině. Aby jí alespoň trochu pomohl v tíživé situaci, udělá něco, co by se mohlo rychle obrátit proti němu a čím by si mohl u soudu ještě více zavařit… Co Matěj udělá? Jak na to zareaguje rodina oběti? A jak Matějovi blízcí?

Matěj se hned ráno opět vypraví do nemocnice za obětí nehody. Pana Beneše překvapí nejen svou návštěvou, ale hlavně snahou pomoci a odčinit, co způsobil. Udělá to způsobem, který pana Beneše hodně zaskočí. Dá mu totiž obálku plnou peněz, aby mu alespoň nějak kompenzoval újmu…

Šokovaný Beneš zpočátku nechce peníze od Matěje přijmout. Ten ho ale přesvědčí, aby si je nechal. Podotkne, že by se mohly hodit třeba jeho dceři. Beneš připustí, že by za ně mohla najmout brigádníka do pradlenky, aby se jí trochu ulevilo, protože celý provoz nyní spočívá jen na jejích bedrech… Co Matějovi doporučí Eddie? Co si Eddie myslí o Matějově snaze odčinit, co způsobil? Jak to přijme Matějův táta? Čím Matěje dostane Ája? A co namíchne Benešovu dceru Katarínu?

Rande s Evženem

Blanka ráno děkuje dětem za nádherný večer. Ty jí prozradí, že se včera u nich zastavil Evžen a pomohl Adamovi přidělat poličku v pokoji. Zároveň jí poví i o Evženově zájmu o Památník na Vítkově. Vzápětí Blanka využije setkání s Evženem, aby se mu omluvila za včerejšek. Evžen je na ni stále hodně naštvaný, ale když mu Blanka vysvětlí, proč schůzku na poslední chvíli zrušila, odpustí jí. Blanka ho navíc potěší ujištěním, že dnes už nic rušit nebude. A navrch pro něj má i překvapení… Jak dopadne rande Blanky a Evžena tentokrát? Proč si Blanku podají děti? Kdo Blanku a Evžena spolu přistihne? A čím Vlastimil Pešek a Marie šokují Amálii?

Spiklenkyně Marcela a Rozina

Martin ráno oznámí Filipovi, že mu domluvil doučování z němčiny již na tento pátek. Filip okamžitě namítne, že se mu to nehodí, ale Martin je nekompromisní. Podpoří ho také Veronika, které vadí Filipovy čtyřky na vysvědčení stejně jako Martinovi. Ona i Martin jsou stále v jednom kole, a tak se dohodnou, že letošní výročí svatby ani neoslaví. To ale přijde líto Marcele i Rozině… Na čem se ty dvě dohodnou? Co tají před Veronikou a Martinem? A čím Veroniku potěší Lukáš Binar?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz