Ulice 2.5.2019 - 3669. díl - Boj Nyklových

Jak upozornit na zlovůli vysoce postaveného úředníka, jemuž dělá potěšení ničit vám život? S Nyklovými to jde kvůli intrikám starosty Mastného z kopce. Přestože jsou již hodně zdecimovaní, nevzdávají se. Lumír je odhodlán pomstít se za každou cenu, i když tím riskuje, že to odnesou i jeho přátelé. Vilma Nyklová zase rozjede svéráznou akci, o níž se začne záhy hodně mluvit… Co udělá Lumír, a co jeho matka? Jaké nečekané obrátky nabere tragikomická protestní akce Nyklové? A koho Lumír ohrozí svou pomstou?

Vilma Nyklová je ráno bez snídaně. Svou hladovku bere vážně, i když jí to Lumír rozmlouvá kvůli jejímu věku a zdraví. Tvrdohlavá Vilma si však stojí za svým. Neodradí ji dokonce ani to, že se jídla po jejím vzoru nedotkne ani Lexík…

Vilma Nyklová rozjede svou pasivní rezistenci po vzoru Gándhího ve velkém. V pekařství si vyrobí z kartonu obrovskou ceduli, aby každý věděl, že drží hladovku za odstoupení starosty Mastného. Pak se posadí před zavřené pekařství bojovně naladěná a odhodlaná Mastnému to nedarovat. Samozřejmě vzbudí ihned pozornost kolemjdoucích včetně Tondy Hložánka či Áji… Čeho Vilma Nyklová svou akcí docílí? Jak se o ní začne psát? A proč Tonda Hložánek skončí s Lumírem?

Co je Kataríně?

Ája i Matěj řeší soud, který Matěje čeká, ale každý z nich trochu jinak. Zatímco Ája i nadále spřádá intriky, aby se Matěj už nikdy nepotkal s Katarínou, Matěj přizná Eddiemu, že je kvůli soudu docela nervózní. Řeč přijde samozřejmě i na Katarínu, protože je možné, že se s ní Matěj u soudu potká. Samotná Katarína má momentálně trochu jiné starosti. Stále jí není moc dobře a bohužel se to jen zhoršuje… Co je Kataríně? Jakého brouka do hlavy jí nasadí Vlaďka? Z čeho má Katarína později pořádný šok? A jak to Matěj a Eddie rozjedou v Coolně? Co by se Áje určitě nelíbilo?

Pravda pro Anču

Anča stále nemůže pustit z hlavy Magdinu maminku i to, co se kvůli ní stalo hned po Velikonocích. Magdě se zajde ještě jednou omluvit a vše jí vysvětlit. Díky tomu se konečně dozví, proč Magda maminku doma schválně zamkla. Ve škole začíná Magda řešit znalosti Jakuba z Filipovy třídy. Ráda by je probrala s Mojmírem Kalinou, jenže ten na ni má stále pifku. Nakonec se ale na Jakubův test přeci jen podívá, protože u něj zvítězí zvědavost… Co si o Jakubových znalostech myslí Kalina? Co Magdě doporučí? Na čem se Magda dohodne s Ančou? A čím ji potěší Miki?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz