Ulice 26.6.2019 - 3708. díl - Další Filipovy průšvihy

Co všechno jsme ochotni tolerovat u svých potomků, a co je už hodně přes čáru? Jak se postavit k jejich větším či menším prohřeškům, jež vnímáme úplně jinou optikou než oni sami? Martin a Veronika věří, že se Filip konečně srovnal, že s ním mohou jednat jako s dospělým. Nyní ale zjistí, že se hluboce mýlili. Během několika hodin se totiž povalí další Filipovy průšvihy, které jsou už na oba moc. Jak se k tomu postaví? A jak to ovlivní vzájemné vztahy v rodině?

Veronika se před odchodem do práce domluví s Filipem na večer, že spolu kouknou na nějaký film, jak včera navrhoval. Po ránu to u ní vypadá na pohodový den, ale to se rychle změní, jen co se ozve Martin, že by s ní potřeboval něco probrat. Veroniku totiž napadne jediné – žádost o rozvod...

Veronika čeká celkem napjatě, s čím za ní Martin přijde. Jakmile Martin přizná, že by si rád půjčil auto, z Veroniky napětí trochu opadne. Jen co ale Martin otevře téma Filipových prázdnin, atmosféra rychle zhoustne. To však není nic proti tomu, co Veroniku čeká doma s Filipem… Jak si to Martin představuje o prázdninách? Co na to Veronika? Čím Filip pořádně namíchne Veroniku? A proč se Veronika nakonec sesype?

Výročí Peškových a radikální změny u Blanky

Blanka zůstane u Evžena až do rána. Oběma je jasné, že to takhle nejde dál, jenže žádné schůdné řešení je nenapadá. Evžena navrhne přestěhování do většího bytu, to ale Blanka zamítne. Zároveň si nedělá iluze, že by se děti dobrovolně sestěhovaly do jednoho pokoje a uvolnily jim ten druhý. Blanka si na tohle téma s dětmi přesto ještě ráno promluví. Zatímco Blanka řeší budoucnost, u Peškových se slaví výročí svatby… Jak se děti postaví k Blančinu návrhu? Čím ji překvapí? Z čeho má Vlastimil Pešek málem smrt? A jaká gratulace jeho i Amálii hodně potěší?

Přípravy sousedské slavnosti a zvrat u Lumíra

Vendula žije páteční sousedskou slavností. Už má vytištěné pozvánky, s babičkou probírá pohoštění. Ta má strach, jestli to všechno zvládnou, ale Vendula o tom nepochybuje. Na slavnost se těší také Růža, Pelcová či Migašová, jež se okamžitě ujmou distribuce pozvánek. Lumír má na rozdíl od nich trochu jiné starosti. Zvažuje, jak dál. Nakonec dospěje k radikálnímu rozhodnutí, jímž docela vykolejí Tondu Hložánka… Co mu Lumír oznámí? Jak na sousedskou slavnost zareaguje Květa? Jak chce Vendula zapojit Mária? A co napadne Pavla?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz