Ulice 28.6.2019 - 3710. díl - Boží mlýny pro Mastného

Jakých podlostí je schopen gauner, jenž chce svého největšího rivala i jeho rodinu naprosto zničit, aby mu už nikdy nestáli v cestě jeho leváren? Radkovi Mastnému nestačí, že Nyklovi museli kvůli jeho intrikám a podrazům zavřít před pár měsíci pekařství. Teď jim znovu začne s velkou vervou ničit život. Ovšem jsou věci, na které je i on krátký… Co všechno starosta Mastný podnikne, aby překazil Nyklovým jejich plány? A na jaké boží mlýny v této válce nyní dojde?

Nešťastná Vendula si hned ráno stěžuje babičce, jak ji Květa vypekla, že musí i dnes do práce. Vilma Nyklová v tom okamžitě vidí Květin naschvál vůči nim, Nyklovým. Když jí Vendula navíc řekne, co plánuje Mastný, Nyklové je jasné, že se chce na jejich akci jen přiživit a vrazit jim další kudlu do zad. Jarmila Pelcová, jež jí spolu s Růžou v pekařství pomáhá, má na takový podraz jedinou odpověď – Mastného trumfnout v nabídce a jednoduše ho nenechat vyhrát…

Šárku hodně překvapí, že je Vendula v práci, i když jí dala na dnešek volno. Jakmile jí Vendula poví, jak to celé bylo, Šárka se hbitě rozhodne. Vendulu pošle z práce domů, tj. zajišťovat pohoštění na sousedské slavnosti, a sama to za ni vezme. Odezva na sebe nenechá dlouho čekat. Namíchnutý Mastný si krátce nato kvůli podá Květu, jež si ale něco takového nehodlá nechat líbit… Jak Květa zareaguje? Jak si Mastného vychutná Šárka? Jak ho zesměšní Tonda Hložánek? Co potěší Světlanu? A jak sousedská slavnost dopadne?

Vysvědčení a nečekané shledání

Ota hledá od brzkého rána zmizelá vysvědčení. Kabinet převrátí naruby, ale nejdůležitější dokumenty dne nikde nenajde. Když už začíná pomalu panikařit, dorazí do školy Mojmír Kalina a vysvědčení mu předá s tím, že je včera zapomněl ve škole na toaletě. Vzápětí však listiny nešťastnou náhodou zničí, protože na ně vyleje svou kávu. Otovi tak nezbude nic jiného než přiznat mámě, že má poslední školní den pořádný průšvih… Kdo a jak Otu zachrání? Čím Magdu překvapí Jirka a Miki? A k jakému nečekanému setkání dojde v Coolně?

Rána pro Martina

Filip jde hned ze školy za tátou, aby mu ukázal vysvědčení. Martin se s ním snaží normálně komunikovat, ale Filip mu dává zřetelně najevo, že je u něj jen z donucení. Své průšvihy s ním ani moc nerozebírá, pouze ho ujistí, že reparát udělá, a pak mu suše oznámí, že má tetování. O sobě se s tátou bavit příliš nehodlá, ale moc by ho zajímalo, jak to má on s tou, která jim rozbila rodinu… Jak Martin zareaguje na Filipovo vysvědčení a tetování? Čím ho Filip docela raní? A co Filipovi navrhne Kristýna?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz