Ulice 7.10.2019 - 3746. díl - Matěj bojuje za spokojenost Kataríny

Kdo jiný by se nás měl zastat než náš partner? Matěj se snaží chránit těhotnou Katarínu, jak jen to jde. Ví, jak moc jí záleží na tetě, zároveň ale nechce, aby se právě kvůli ní trápila. A tak se rozhodne problém s termínem svatby vyřešit po svém – svolá velkou rodinnou radu, aby vše v klidu probrali. Místo toho to ale na rodinné sešlosti znovu pořádně zabouří, což je pro Matěje poslední kapkou... Co udělá? Kdo to od něj schytá nejvíc? Jak se začne bít za štěstí a spokojenost Kataríny?

Lubica se vrátí z domova se dvěma obrovskými kufry. Zaraženou Katarínu ujistí, že k nim nestěhuje celou svoji domácnost. Pouze jim přiváží pár dárků. To je Kataríně ještě více podezřelé. Když ale jeden z kufrů otevře, samým překvapením se v první chvíli nezmůže na slovo…

Lubica přiveze ze Slovenska kompletní výbavičku pro miminko, která se v rodině dědí už pěknou řádku let. Těhotnou Katarínu to dojme, protože s něčím takovým vůbec nepočítala. Když jí Lubica navíc prozradí, že některé kousky z výbavičky šila i její máma, Katarína jen stěží zadrží slzy, které se jí začnou drát do očí… Jak se vyvine rodinná sešlost, kterou na odpoledne zorganizuje Matěj? Kdo všechno na ni dorazí? Kdo a co neustojí?

Anča a Bedřich: Jak dál?

Bedřich se ráno nemůže pořádně hnout, čímž pobaví Frantu. Okamžitě si z něj začne utahovat kvůli jeho nové vášni, která se mu takhle vymstila. Už se těší, jak o tom poreferuje na obědě Anče, ale Bedřich ho překvapivě požádá, aby jí nic neříkal. Anča se během oběda Franty samozřejmě zeptá i na Bedřicha, s nímž se od pátečního náhodného setkání neviděla. Franta jí prozradí, že Bedřich byl o víkendu na motorce, víc jí ale neřekne. Anča se nakonec rozhodne Bedřichovi zavolat a iniciovat setkání, aby si v klidu o všem promluvili… Jak to spolu mají? Co Anču docela zamrzí? Co je těžké pro ni a co pro Bedřicha? A na čem se dohodnou?

Odveta Marešovi

Jana a Bára jdou hned dopoledne nahlásit na policii, co jim Mareš provedl. Po výslechu se pak ještě sejdou s Elen, aby se dohodly na dalším postupu. Obě dvě jsou rády, že mají výpovědi na policii za sebou, protože to je pro ně hodně nepříjemná zkušenost. Elen pro ně má dva návrhy, které je v první chvíli docela zaskočí. Jednak jim doporučí podat kromě trestního oznámení i žalobu na civilní soud. Janě pak ještě navrhne, aby řekla na sociálních sítích celou pravdu a zároveň vyzvala další holky s podobnou zkušeností, aby se k jejich žalobám připojily… Co na to Jana? Z čeho má obavy Bára? Co Janě navrhne Jarda? A proč se jí zničehonic ozve Mareš?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz