Ulice 18.12.2019 - 3798. díl - Návrat Adriany Peškové

Co je tím nejkrásnějším vánočním dárkem? Bez čeho si Vánoce nedovedeme představit? Snad každý z nás touží strávit Vánoce se svými blízkými, v rodinném kruhu. Bez nich by to nebyly ty nekrásnější svátky v roce. Takhle to vnímá i Adriana, která se rozhodne překvapit svou rodinu. Aniž by jí předem dala vědět, sedne i s malou Klárkou na letadlo a přiletí na Vánoce do míst, kde měla spoustu let domov, do míst, kde žijí táta, děda, Amálka, teta Marie, Blanka a její děti… Co Adrianu čeká doma? Čím šokuje své blízké? Jaká je pravda o otci malé Klárky? A jaké nakonec budou jejich Vánoce?

Vlastimil Pešek prozradí Evženovi, že s Amálkou vyrážejí dnes na hory, kde stráví celé Vánoce, neboť tam Amálka pomáhá organizovat Vánoce pro seniory. Evžena to docela zaskočí, a není sám. Ovšem o to největší překvapení se Evženovi postará vzápětí Adriana…

Blanka pomalu ztrácí tu pravou předvánoční náladu. Těšila se na rodinné svátky, ze kterých však nic nebude. Děti se k ní letos ani nepřipojí a nepomůžou jí s přípravami na Vánoce, neboť odjedou do Jihlavy. Pro Blanku samé špatné zprávy. Jakmile ale Evženovi zavolá Adriana, rázem je všechno jinak a Blanka hned ožije. Aby taky ne, když Adriana oznámí, že je i s malou Klárkou za půl hodiny u nich… Jaké je Adrianino shledání s blízkými? Proč přiletí tak náhle a neohlášeně? A co je pro ni docela velkým zklamáním?

Nová naděje

Matěj má od rána docela honičku, takže je rád, když za Katarínou přijde Vlaďka. Ta na Katarínu netlačí, neptá se jí, jak se cítí. Spíš hovoří o sobě a svých zkušenostech po porodu, což Katarínu hodně zaujme, protože to pro ni, jako by jí mluvila z duše. Jen co Vlaďka přijde do pradlenky, hned informuje Lubicu, jak u Kataríny pochodila. Ta se za neteří rozjede vzápětí, aby se pokusila o něco, co se zdá takřka nemožné… Co Vlaďka prozradí Kataríně? Jak zaboduje Lubica? Co všechno pro Katarínu udělá? A jak to nyní chodí v pradlence? V kom našel Václav svého kumpána?

Nečekané povzbuzení

Šárka přizná ráno Honzovi, že raději jela dříve do práce, než aby byla v tom dusnu, které kvůli Filipovi u ní doma panuje. Ke všemu se zdá, že to hned tak neskončí. Později jí však svitne přeci jen špetka naděje, že by mohlo být lépe. Povzbudí ji totiž něco, co ani v nejmenším nečeká. V hospodě se zastaví s Martinem Radka, která jí dá jako jediná z Martinovy rodiny najevo, že ji neodsuzuje, ale naopak ji chápe… Proč se Radka sejde s Martinem? A proč s Filipem? S jakým výsledkem? A čím Veroniku překvapí Patrik?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz