Ulice 4572. díl -

Mít svoji pravdu a stát si za ní způsobí čas od času zlou krev, zvláště pokud má člověk pocit, že ostatní jeho argumenty nechtějí slyšet. To je také důvod, proč to nečekaně zaskřípe mezi Magdou a akční Soňou. Začne to zcela nenápadně – stížností rodičů jedné studentky na Sonino neempatické chování vůči jejich dceři. Zatímco Magda připustí, že Soňa v tomhle případě přestřelila, samotná Soňa to striktně odmítne. Z jejího úhlu pohledu se totiž jednalo jen o důraznější motivaci... Na čí stranu se přikloní ostatní? Proč Soňa nabude dojmu, že si na ni Magda zasedla a začíná po ní jít? A jaká je pravda? Soňa má vyučovací metody, za kterými si stojí. Jenže ostatní (včetně žáků a rodičů) to vidí jinak. Dojde kvůli tomu ke konfliktu mezi Magdou a Soňou, který ovlivní i ostatní. Na čí stranu se přikloní? A jak si Soňa bude stát za svým? Z prkotiny se občas stane kauza nečekaných rozměrů, protože každý ze zúčastněných vnímá situaci jinak. To se potvrdí i Magdě. Musí na gymnáziu řešit vedle svých povinností jednu zdánlivě banální záležitost – ztrátu Soniných stopek. Právě ona to nemíní nechat být, neboť jí jde o princip. Myslí si, že ji někdo záměrně okradl, takže hodlá viníka vypátrat a potrestat. Prokop po rozchodu s Magdou stále hledá bydlení. Nyní to ale vypadá, že se na něj usmálo štěstí. Soňa totiž přijde s nabídkou pronájmu, která se zdá velmi lákavá. Co na to Prokop?

Šimon se potýká s láskou. Důležitého rádce najde v Michalovi. Jak to všechno dopadne? U Gábiny a Šimona doma bude pěkně dusno. Každý z nich bude mít k výbušné náladě svůj důvod, o němž ale nebude mít ten druhý tušení. Zatímco u Šimona zafunguje jako rozbuška setkání s Valerií, Gábinu přepadnou více než kdy jindy obavy z návratu její nemoci. Když se k tomu přidá i strach z vyšetření, bude stačit málo, aby své emoce již neudržela na uzdě podobně jako raněný Šimon.

Martina se rozhodla naučit jezdit na kole. Jenže se spadlým řetězem to jde těžko. Naštěstí pro Martinu narazí na Jirku. On jako zkušený cyklista jí později v hospodě začne vysvětlovat, jak fungují převody.

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí zde

Zdroj: https://novaplus.nova.cz/porad/ulice