Ulice 31.1.2012 - 2122. díl

Vyrovnání se s vlastní minulostí bývá občas hodně bolestivé. A také úlevné. Boženka Puklická překvapí Miriam zprávou, že se jí včera Mojmír se vším, co bylo, svěřil. Zároveň jí řekne věci, které o Kalinovi dosud nevěděla.

Miriam najednou uvidí Kalinovo chování v širších souvislostech. Vzhledem k dění ve škole dokonce připustí, že i Kalina se zřejmě od dob mládí změnil. Proto bude nakonec souhlasit s Boženčiným nápadem večeře ve čtyřech, na níž by s Mojmírem a Cyrilem vše probrali a udělali konečně za minulostí tlustou čáru... Co na jejich návrh řeknou Mojmír s Cyrilem? Budou se společnou večeří také souhlasit? Jak hluboké jsou rány, které si z minulosti s sebou nesou? A čím Miriam a Boženku zaskočí?

Boj o Frantovy hory
Anča je rozhodnuta bojovat za Frantu, aby mohl na lyžařský výcvik se spolužáky a nebyl kvůli epilepsii handicapován. Věří, že když učiteli Pěknicovi vše vysvětlí, vezme Frantu na milost. Dnes se spolu s Bedřichem proto chystá do školy. Bedřichova zásahu se ale bude poněkud obávat Pavel. Podle něj Bedřich není právě dvakrát velký diplomat. Jeho lobování za syna by mohlo být spíše kontraproduktivní. Anča se však svého bývalého zastane. Optimismus ji ovšem opustí ve chvíli, kdy se s učitelem Pěknicem setká. Jeho argumenty budou neprůstřelné. Navíc mu budou muset dát s Bedřichem i tak trochu za pravdu. Přesto se jedno řešení, jak Frantovi lyžák umožnit, najde... Co Bedřichovi a Anče Pěknic navrhne? Přijmou to? Co na jejich promluvu s učitelem řekne Franta? Čím Pavel kolegu Pěknice překvapí? A čím děti dostanou Anču s Pavlem?

Lumírův návrh majetkového vyrovnání se Světlanou
Světlana s Lumírem se před pár dny dohodli na rozvodu i na majetkovém vypořádání. Dnes Lumír donese Světlaně k podpisu předběžný návrh smlouvy majetkového vypořádání. Jak slíbil, tak i udělal. Ve smlouvě se zaváže, že na Světlanu převede nový byt, který získal od developera Šafránka. Světlana se ale ho pro jistotu zeptá, jestli s tím souhlasí i jeho ženy... Čím Lumír Světlanu příliš nepotěší? A čím rozzuří Pavlu? Co blonďaté zlatokopce poradí kámoška Patricie? A jak si Pavla Lumíra otestuje?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Ulice 31.1.2012 - 2122. díl