Ulice 30.3.2012 - 2165. díl

Amálie bude po ránu kurýrovat Vlastimila silnou česnečkou. Zároveň si bude dělat starosti o vyčerpaného Libora. Vlastimil ji však ubezpečí, že Libor na rozdíl od něj vůbec nepil. Potřeboval jen podpořit, protože ho čeká hodně těžká věc. Ovšem rozvod to k velkému překvapení Amálie prý nebude. Naopak.

Podle pana Peška si Libor konečně uvědomil, která rodina je pro něj důležitější. Karolína s Adámkem dostanou prostor, aby si našli nového tátu. Něco takového Amálie opravdu zaskočí. Ani trochu se jí nebude líbit, že Libor se chce na svého druhého syna vykašlat. A hned si ho kvůli tomu i podá. Jenže ten už bude rozhodnutý. Podle něj je to stále lepší varianta než rozvod s Martou… Přesvědčí Amálie Libora, aby se svého nemanželského dítěte nevzdával? Pomůže jí v tom Marta? Jak se na Liborův zoufalý čin dívá? A jak chce Libor své rozhodnutí oznámit Karolíně? Bude mít dost sil, aby Adama opustil?

Anča lobbuje za Frantu
Kalina se zmíní před Pavlem Tesaříkem, že letos se na jejich gymnázium hlásí rekordní počet uchazečů. Aby výběrovým sítem prošli jen ti nejlepší, zvýší o jeden stupeň náročnost zkoušky z matematiky. O jak velký stupeň to bude, už ale Pavlovi nepoví vzhledem k jeho vazbám s Liškovými. Pavla se zmínka o jeho nezaujatosti dotkne. Podle něj se o ní nedá hovořit ani v případě Kaliny. Ten se k ní k jeho velkému údivu dokonce i přizná. Franta se pokusil o podvod. Podle něj proto nemá na výběrové škole co pohledávat… Co na to Pavel? A co Anča a Bedřichem? Jak bude chtít Anča Frantovi pomoci? A co tím způsobí?

Matějova láska podle horoskopu
Tomáš bude s velkým zaujetím studovat odbornou literaturu v podobě časopisu pro náctileté. Thea s Terezou ho ovšem pobaveně upozorní, že jsou už přeci jen jiná věková kategorie. Tereza si vzpomene, jak kdysi dávno v tomto časopise louskala horoskopy. A pro zajímavost se do nich opět podívá. Zatímco Tomášovi hvězdy předpoví jen poloviční život a Tereze hádku s blízkou osobou, Matěj by měl mít den zalitý sluncem. Podle horoskopu se totiž zamiluje… Opravdu hvězdy nelžou? Potká dnes Matěj tu pravou? Jak by vlastně měla vypadat? Uvidí dnes Tomáš v Coolně namlouvací rituál?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Ulice 30.3.2012 - 2165. díl