Ulice 14.5.2012 - 2196. díl

Pavel bude z víkendu na statku nadšený. Hned ráno začne básnit o vlaštovkách a životu v jižních Čechách. Anička ale bude o poznání zdrženlivější. Vymluví se na starost o děti, které přes noc zůstaly u Bedřicha.

V práci se pak svěří Zuzaně, že mezi lidi na statku nezapadla a Pavel na ni kvůli výzkumu navíc neměl ani moc času. Když zmíní i Pavlovo přání, aby se tam s ním a dětmi přestěhovala, Zuzana bude ihned proti. Anča ji ovšem ujistí, že nic takového nemá v plánu. Jen neví, jak to Pavlovi říct, aby se ho nedotkla. Pavel mezitím bude dohánět Tomášovy resty ve škole a zkoušet o sto šest. Kalina mu navrhne, ať to vyřeší písemkami, ale na ty se Pavel kvůli vlaštovkám zatím nestihl připravit. Navíc ho ještě čeká dozor na chodbách a v jídelně... Jak Pavel přijme Ančino rozhodnutí, že se s ním do jižních Čech s dětmi neodstěhuje? Jak mu to Anča vysvětlí? Čím ji Pavel zaskočí? A jaké náhradní řešení jejich situace Anča vymyslí?

Cyril chce z nemocnice
Miriam bude ráno hodně přepadlá. Jardovi s Lenkou, kteří o ni budou mít starost, se svěří, že jí chybí Cyril. Přešlý bude i samotný Cyril v nemocnici. Lékaři přizná, že si připadá slabší než před operací. Svůj stav přičte nemocničnímu prostředí. Doktora požádá, aby ho pustil domů. Lékař ale o něčem takovém nebude chtít ani slyšet. Ve škole Miriam přizná Puklické, že vůbec neví, co bude dělat, až zůstane sama. Puklická od ní takové poraženecké řeči nebude chtít vůbec slyšet. Rozhodne se ji povzbudit klasicky ženským způsobem... O jaké překvapení se Miriam Cyrilovi dnes postará? Proč budou Jarda s Lenkou z návštěvy Cyrila v nemocnici rozhození? A proč mezi nimi bude napětí?

Lumír s Millerem vs. Hložánek s Mastným
Lumír s Millerem budou mít před zasedáním rady pekelné nervy, protože stále nebudou mít v ruce vyjádření z Kladna. Když už budou hodně zoufalí, Mastná donese Lumírovi fax, ve kterém bude černé na bílém to, co potřebují – potvrzení nespolehlivosti Vestavinvestu. Lumír si na to konto k sobě pozve ještě před zasedáním rady Hložánka s Mastným, aby jim oznámil nový bod v jednání rady – vyřazení kandidátů, kteří nesplnili podmínky výběrového řízení. Hložánek hbitě pochopí, že je zle. Požádá o čtvrthodinový odklad zasedání... Jak zasedání rady dopadne? Vypukne mezi Lumírem a Hložánkem s Mastným otevřená válka? Čím Mastná Lumíra překvapí? Čím Lumír zaskočí Millera i Mastnou? A proč dnes bude přešlá Světlana?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Ulice 14.5.2012 - 2196. díl