Ulice 31.5.2012 - 2209. díl

Lumír se rozhodl. Starostování pověsí na hřebík a raději se bude věnovat rodinné firmě. Ráno si už dokonce bude obhlížet svoji budoucí kancelář. Když to zjistí Vilma Nyklová, bude v šoku. Při představě, co by tomu řekli lidi, začne Lumírovi hned domlouvat, aby na radnici zůstal. Jenže Lumír tam odmítá zůstat právě kvůli lidem.

Lumír matce vysvětlí, že nechce být jen figurkou na podpisy ovládanou Hložánkem a Mastným. To raději odejde středem. To samé řekne později také Denise Mastné. Zároveň ji požádá o radu, jak svoji demisi zdůvodnit, aby to vyvolalo co nejméně rozruchu. Zaskočená Denisa mu to začne okamžitě rozmlouvat. Jejich rozhovor ale přeruší Mastný, jenž si manželku odvede kvůli důležitému soukromému jednání… Co bude Mastný po Denise chtít? Svěří se Denisa opět Lumírovi? Podaří se jí rozmluvit mu jeho rozhodnutí? Čím ho překvapí? Čím Lumír svoji matku? A čím Lumíra Světlana?

Pavel a Anča: Den po rozchodu
Vystresovaný Pavel se přižene do školy na poslední chvíli. Kalinovi potvrdí, že jeho nerovná rovnice skončila rozchodem a dvěma úplnými životy, bohužel oddělenými. Současně se mu svěří s pocitem, že všechno totálně projel. Kalinovi se ho natolik zželí, že ho pozve po vyučování na panáka. Pavla ale nebude trápit jen rozchod s Ančou. Těžkou hlavu mu budou dělat i Ema s Frantou. Jak se k nim chovat, až je potká ve škole? A jak se budou chovat oni k němu? Co bude nejvíc trápit Emu? S čím se Pavel svěří Tomášovi? A čím Ema raní Anču?

Rozhodnutí Miriam
Miriam strávila u Cyrilova lůžka celou noc. Jarda jí přinese ráno do nemocnice čisté oblečení na převlečení, aby mohla jít rovnou do školy. Sám pak zůstane u zesláblého táty, kterého se bude snažit povzbudit a znovu postavit na nohy. Miriam dnes přijde do školy natolik rozhozená, že si poprvé v životě splete třídy, ve kterých by měla učit. Když se znovu vrátí do nemocnice, najde Cyrila s Jardou při Cyrilově holení. Při pohledu na ty dva a po následném rozhovoru s manželem dospěje k rozhodnutí, které zaskočí hlavně Boženku Puklickou… Co Miriam zajde Božence Puklické oznámit? S čím vším se Miriam dnes svěří Cyril? A čím Miriam později překvapí Jardu?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Ulice 31.5.2012 - 2209. díl