Ulice 19.12.2012 - 2308. díl

Jen co se Božena Puklická zmíní o Hložánkovi, Miriam mírně znejistí. Otázky ohledně Jirkova prospěchu ještě zvládne. Jakmile se jí však Puklická zeptá na jeho bydlení, Miriam se pěkně zapotí.

Před dalšími otázky na téma Hložánek Miriam naštěstí zachrání zvonění do hodiny. V jednom ovšem bude mít jasno. Takhle lhát už dlouho nevydrží. A hned uhodí na Jirku, co je u něj ohledně bydlení nového... Čím se Jirka pokusí Miriam uklidnit? Proč bude Jirkův otec vyhrožovat kurátorovi? Co všechno vypluje na povrch? A proč se Hložánek obuje i do své manželky?

Skútr pro Mikiho
Libor Seidl zajde hned ráno za Vlastimilem Peškem kvůli dárku pro Mikiho. Nebude to přeci jen moc drahý ježíšek? Pan Pešek bude marně namítat, že na skútr domluvil slevu. Libor si bude stát za svým. Ovšem dárek jako takový neodmítne. Jan panu Peškovi navrhne kompromis – dají ho Mikimu napůl. Zároveň mu prozradí, že původní dárek pro Mikiho si rád nechá sám. Stejně ho koupil jen proto, aby si udělal radost. Zatímco Mikiho by měli vyřešeného, s Amálií si ani jeden z nich stále nebude vědět rady. Co jí nadělit? Pan Pešek se bude snažit nenápadně vyzvědět, co by jí udělalo radost. Jenže Amálie mu tentokrát ani trochu nepomůže. Ujistí ho, že jí bude stačit jen nějaká drobnost, nějaké překvapení, které by pod stromečkem opravdu nečekala... Co nakonec Vlastimil s Liborem vymyslí? A co jim Amálie řekne na Mikiho skútr? Jak dopadne Adrianina usmiřovací mise u dědy? Proč přidělá Kláře další vrásky na čele? A čím Miki dostane Amálii?

Lídino šokující rozhodnutí
Když se Lída konečně vzbudí, Jan už bude v plném zápřahu. Ráno si bude žehlit košili, aby měl v čem vyrazit do práce. Lídinu nabídku, že by mu to udělala, odmítne s odůvodněním, ať se šetří. Vzápětí ji raní nabídkou, ať s mámou a Monikou klidně pečou cukroví u nich, protože on bude odpoledne na vánočním večírku na fakultě. Přestože se Jan bude snažit o maximální vstřícnost a navenek se bude jevit, že je mezi ním a Lídou vše v nejlepším pořádku, Lída se před mámou a sestrou sesype. Podle ní už spolu nemají nic společného... Jak to spolu Lída a Jan tedy mají? Co všechno Lídu trápí? Co jí poradí máma? Co všechno dnes nešťastná Lída vychrlí na Jana? Čím ho zaskočí nejvíc? Rozejdou se ti dva těsně před Vánoci?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Ulice 19.12.2012 - 2308. díl

Zdroj: http://ulice.nova.cz