Ulice 2.10.2014 - 2674. díl

Richard Weber si včerejší potupu nechce nechat líbit a tak si jde stěžovat profesorce Hejlové. Ta si o jeho stížnosti myslí své, ale přesto mu slíbí přezkoušení. A pustí se do něj ihned. S tím Weber nepočítal a tak tomu bude i odpovídat jeho hodnocení. Mirima o tom později Tereze poví, a rozhodně to nebudou poslední dnešní perné Tereziny chvilky. Libor s Libuškou na Jakubově divadelní premiéře. Pavel se konečně dovída o Světlanině potratu, jak na to zareaguje?

Richard Weber rozhodně není ten typ, který by si nechal takové veřejné zešměšnění jaké zažil včera od Terezy, jen tak líbit. Ráno do školy přijde s tím, že to rozhodně jen tak nenechá. Má jasný plán který zahrnuje Miriam Hejlovou. Jeho kroky tudíž vedou do jejího kabinetu, aby si na na slečnu praktikantku postěžoval. Vylíjí ji ze svého uhlu pohledu co se včera stalo, že čelí šikaně, že si na něj Tereza zasedla, a známka, kterou dostal rozhodně neodpovídá jeho vědomostem. Miriam má Webera prokouknutého a je jí jasné o co mu jde, že si zde snaží řešit své pošramocené ego, ale přesto se mu od ní dostane příslibu, že se rozhodně dočká spravedlivého přezkoušení.

Slastný pocit, který Richard z jejího příslibu má ošem velmi rychle vystřídají pocity zcela jiné. Miriam totiž se spravedlivostí nebude čekat dlouho a oznámí mu, že jej přezkouší ihned. S tím nešťastný Weber nepočítal. Hned se začně vykrucovat, že to tak nespěchá, a že mu začíná hodina s prof. Kalinou, na které rozhodně nemůže chybět. Miriam mu z úsměvem oznámí, že se nemusí obávat, že jej u kolegy omluví a pustí se do zkoušení. Richardovy znalosti odpovídají tomu, že na tuto alternativu přezkoušení ihned nepočítal. Jakou známku nakonec od Hejlové dostane? Mirima si ranní epizodu nenechá pro sebe a poreferuje o všem Tereze. Ta se bude samozřejmě hned bránit, že si na Webera rozhodně nezasedla a že známka, kterou jej ohodnotila byla spravedlivá. Miriam jej podpoří a ubezpečí v tom, že ji věří a rozhodně ji přimo do třídy kontrolovat nepůjde. Tereziny náročné okamžiky tímto rozhodně pro dnešek nekončí. Další ji připraví David a později i Ota. Co se Tereza dozví od Davida? Čím Tereza naprosto vykolejí Otu? A jakou léčku na ni políčí ředitelka Puklická?

Libor s Libuškou na Jakubově divadelní premiéře
Libor se bude od rána činit. Libušku nechá přispat, dokonce jí připraví i královskou snídani. Ta okamžitě zbystří, čím si něco takového zasloužila. Než jí Libor stačí odpovědět, vynoří se ze svého pokoje Boris. Libušku nenapadne nic jiného, než že taky zaspal. Syn ji ovšem vyvede z omylu. Dnes začínají o hodinu déle. Víc to s mámou rozpitvávat nebude, protože se mu nabídne daleko zajímavější téma – Liborova virtuální komunikace s provozovateli serveru, na němž se hromadí negativní komentáře očerňující jeho lékařskou praxi... Čím Libuška potěší Borise? Jakou lekci dá Libor alternativcům v divadle? Jak se Jakubovi povede jeho představení? A proč odejde Libor z divadla sám?

Pavel se konečně dovída o Světlanině potratu, jak na to zareaguje?
Lumír bude mít i nadále starost o Světlanu. Dopoledne jí zavolá z práce, aby se ujistil, že je opravdu v pořádku a nic nepotřebuje. Hovor ale bude muset ukončit kvůli odměřenému Tondovi, jenž se mu usadí v kanceláři. Přijde s ním totiž probrat resty s odůvodněním, že nikdo netuší, kdo bude za měsíc starostou. Lumír by si ho rád udobřil, ovšem naštvaný Tonda si ho bude držet stále od těla. Jakmile se v kanceláři objeví Miller a začne o Lumírově prohlášení, Hložánek si hned přihřeje svou polívčičku. Tentokrát se však hodně přepočítá... Proč to Lumír do Millera schytá? Jak Miller zareaguje na novinku o Světlanině potratu? Dokáže být Světlaně oporou? Ustojí jejich vztah i tuhle zkoušku?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz