Ulice 3.10.2014 - 2675. díl

Světlana se snaží práci vyhnat chmurné myšlenky. Lumír svede rozhovorom s Milerem k potratu a jeho odpovědi jej rozhodně neuspokojí. Světlana se snaží ze svých pocitů vypovídat Romaně a později i Nyklové. Boris nedodržel slib o svém brzkém návratu domů a tak zaspí. Libuška mu ovšem odmítne napsat omluvenku. Naopak Zuzaně bude do nebes vychvalovat včerejší divadlo a dokonce pozdějí za Jakubem vyrazí.

Světlana již nechce dále zahálet a utápět se ve smutku a tak ráno zamíří k Lumírovi do kanceláře, aby se normalně pustilia do práce. Když se objeví ve dveřích Lumír z toho bude zaražený. Tak rychlý návrat k práci nečekal a byl by radší pokud by si ještě oddechla. Světlana jeho úvahy ale rázně utne s tím, že sama doma mezi čtyřmi zdmi je to ještě nohem horší a že s ním probírat své soukromí rozhodně dále nemíní.

Když budou hotovi a Světlana na odchodu ve dveřích se potká s Pavlem. Lumír z toho jak se k sobě mají bude jako opařený a Pavla se napřímo zeptá jak to teď spolu mají. Jak se postavil k tomu potratu. Jeho odpověď ho rozhodně neuklidní. Chladná slova o tom, že se to tím potratem vlastně vyřešilo, že dítě ještě nebylo v plánu Lumír opravdu nečekal. Světlana mezitím zamířila za Romanou, aby se ze svých pocitů vypovídala. Nejen z toho potratu, ale také jaký vztah má k Lumírovi, čím spolu prošli, a že řešit ten potrat s ním tak rozhodně není to nejšťastnější. Z kadeřnictví Světlana zajde i za mamuškou, ale s kým stráví odpoledne?

Další Eliášova křivárna
Ráno bude stejně jako první na nohou Libor. S postupujícím čase se vydá za Borisem do pokojíčku, probudit jej, aby nezaspal. Ale dostat jej z postele bude nadlidský úkol. Přičina toho je víc než zřejmá. Včerejší slib, že se domů vrátí do půl desáté ani náhodou nedodržel. Liborovi sděli, že mu dnes opět odpoadla první hodina, takže vstávat nemusí. Když nakonec přeci jen vstane a narazí na Libušku, vyjde s pravdou na povrch a bude se u ní dožadovat omluvenky. Ta se ale pro tentokrát rozhodne udělit mu výchovnou lekci. CO si navařil to ať si také sní. Žádná omluvenka nebude a se svým mistrem ať si to vyříká jak chce. V krámku pak Libuška nadšeně doporučí Zuzaně Jakubovo představení. Superlativy rozhodně šetřit nebude… Z čeho ji bude Zuzana podezírat? Proč se dnes Libuška vypraví za Jakubem do divadla? Proč bude mít Libor na Jakuba zase pifku? Jaký podraz udělá na Libušku Eliáš? A kdo píše negativní komentáře očerňující Libora jako lékaře?

Co je nového u Emy?
Růža bude celá nešťastná z Nyklové. Vyhýbá se jí, jak jen může, aby s ní nemusela řešit poloviční úvazek, jenž jí šéfka před pár dny nabídla. Zuzaně stále nepůjde do hlavy, proč si Růža nechce trochu ulevit. Spolu s Ančou ji ujistí, že Nyklová ji z pekařství určitě vyhodit nechce. Růžu to však neupokojí. Přizná se jim, že práce je to jediné, co jí vlastně zbylo. Oběma bude osamělé, stárnoucí Růži líto. Proto Anča nebude mít to srdce Růžu odmítnout, když k ní odpoledne přijde na návštěvu… Proč se Růža za Ančou vypraví? S jakými novinkami přijede ze Šumavy Ema? Jak se jí daří? Proč si o ni budou dělat všichni Liškovi starost?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz