Ulice 4.12.2014 - 2719. díl

Dnešní plány Oldy a Petry změní jeden telefonát zoufalé Lídy. Potřebovala by zůstat na konferenci, ale nebude mít nikoho, kdo by jí pohlídal Elišku. Olda s Petrou budou její poslední nadějí. A ti dva samozřejmě nezklamou.

Pro Petru nebude hlídání Elišky žádný problém. Kvůli Oldově vnučce ráda oželí i večeři v restauraci. Dokonce jí nebude vadit ani to, že jim malou přivede k nim domů Jitka. Oldovi se sice uleví, ovšem malá dušička v něm kvůli nečekanému setkání Petry s Jitkou přeci jen zůstane… Oprávněně? Je Petra pro Jitku stále konkurencí? Proč si budou Olda s Petrou dělat večer o Elišku starost? Co s ní bude? Jak Olda s Petrou krizovou situaci zvládnou?

Veronika má práci
Veronika má o čem přemýšlet. Ráno si opět přivstane, aby nad kávou v klidu zvážila všechna pro a proti ohledně své nové práce. Martinovo stanovisko bude jasné. Rozhodnutí je samozřejmě na ní, ale on by byl rád, kdyby práci v továrně, kde se dělá na směny i o svátcích, nevzala. Už kvůli dětem, pro něž bude stěhování do Prahy dost náročné. Jeho slova vzápětí potvrdí Rozina, které Veronika zatelefonuje. Bude stačit pouhé povzdechnutí, jak moc se jí už po mámě stýská, aby bylo rozhodnuto. Veronika se místa v továrně vzdá právě kvůli Rozině a Filipovi, jež ji budou potřebovat. Novou práci si ale přesto najde. V záloze totiž bude mít ještě jednu nabídku, kterou původně odmítla… S kým si Veronika nakonec plácne? Kdy a kam nastoupí? Jak dopadne dnešní seznamovací kolečko Maléřových po partajích v Peškově domě? A co bude pro Martina impulsem k tomu, aby opět přestal kouřit?

Simona obětí šmejdů
Včera Simona odhodila berle a ortézu, dnes se celá natěšená vrátí do práce. Jitka s Romanou ji budou vítat jako ztracenou dceru. Hlavně Romana si oddechne, protože bude moci konečně trochu zvolnit tempo. Po celou dobu Simonina marodění totiž dělala za dva. A přesně to by se teď hodilo i Simče. Nemocenskou žádnou nedostane, takže měsíční výpadek v práci se jí citelně podepíše na jejím účtu. Už teď bude téměř na nule, a to je teprve začátek měsíce. Ovšem nebyla by to smolařka Simona, aby vzápětí nebylo ještě hůř… O kolik peněz Simona přijde kvůli šmejdům? Na jaké praktiky jim naletěla? Kdo jí pomůže?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz