Ulice 24.3.2015 - 2787. díl

Simona bude jen koukat, jakou boudu na ni ušili Jiří s Jitkou. Jakmile si začne pochvalovat, že může odejít z práce už ve dvě hodiny, objeví se v salonu Jiří, aby ji vzal na narozeninové nákupy. Zároveň přizná, že její odpolední volno je zásluhou Jitky, která odmítla dvě zákaznice, jež se k ní chtěly objednat na podvečer. Simonu to překvapí i potěší.

Simona bude ráda, že si s Jiřím užije hezké odpoledne a dodatečně spolu ještě oslaví její narozeniny. Přitom nebude mít nejmenší tušení, co se na ni ještě chystá. Zatímco Jiří ji odláká do města, Rudolf s Markétou budou finišovat se závěrečnými přípravami velké oslavy u Henryho. To se však neobejde bez malé nepříjemnosti. Rudolfa u domu málem srazí auto řítící se velkou rychlostí do Ulice. Lojza začne na řidiče i auťák okamžitě nadávat. Rudolfa však vůz zaujme. Takového veterána již dlouho neviděl… Jaký šok Lojza zažije vzápětí? Kdo a čím zaskočí Jitku? Jak dopadne Pepanovo seznámení s Rudolfem, Markétou a Šárkou? A jak se vydaří Simonina narozeninová oslava, na které se zcela nečekaně objeví právě Pepan?

Matouš si vyřizuje účty s Kadlecem
Naštvaný Matouš si ráno počká na Jardu v jeho kanceláři. Jen co Jarda vejde do dveří, Matouš se do něj pustí kvůli Peterovi a Alici. Během chvilky vyjde najevo, co všechno Alice Matoušovi napovídala. Jarda by mu rád otevřel oči, ale sám neudrží nervy na uzdě. Ti dva se dost drsně pohádají. Matouš bude hájit Alici, Jarda zase Kadlece. Jarda nakonec Matoušovi doporučí, aby zašel za majorem a o všem si promluvil rovnou s ním. Rozčílený Matouš se sebere a s oznámením, že si na dnešek bere neplacené volno, za sebou práskne dveřmi. Jardu tenhle výstup dost rozhodí. Naplno mu dojde, že Alice chce zničit vztah jeho mámy s Peterem za jakoukoliv cenu… Jak Peter zareaguje na Jardovo varování? Jak Alicino obvinění vnímá? Jak dopadne jeho konfrontace s Matoušem? Co se Matouš dozví od Alice? A co Vlastimil Pešek doporučí Miriam?

Terezin malér ve škole
David se ve škole zastaví za Terezou, aby jí připomněl dopsání známek do klasifikačního archu před blížícími se třídními schůzkami a uzavřením dalšího čtvrtletí. Tereza ho ujistí, že všechny známky tam již zapsala. David ji ale rychle vyvede z omylu. Upozorní ji, že u některých studentů jí klasifikace chybí úplně, u jiných je nedostatečná. Tereza to zlehčí, ovšem David tentokrát zůstane vážný. Tereze dojde, že lítá v dost velkém průšvihu… Jak to chce Tereza vyřešit? Jaký další malér jí ještě hrozí? Co si o tom myslí Gábina? A jak to má Tereza doma?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz