Ulice 24.4.2015 - 2810. díl

Matěj si hned ráno upřesní s Terezou a Bětkou detaily příprav dnešní narozeninové oslavy. Tereza bude dost mimo, ale Matěj to tentokrát přejde, i když mu to bude dělat starost. Jakmile se Tereza tváří takhle, je něco ve vzduchu, natolik už své dvojče zná. Ve škole si Tereza bude chtít promluvit se Sabinou ještě před vyučováním.

Jakmile se Tereza ocitne se Sabinou tváří v tvář, nenajde žádná vhodná slova. Najednou nebude vědět, jak ten včerejšek, kdy ji Sabina přistihla se svým tátou, vysvětlit. Sabina využije zvonění a odejde do třídy. Vzápětí po ní dorazí i rozhozená Tereza, která vůbec nebude tušit, co ji čeká, jak na ni Sabina bude při hodině reagovat. Hodně jí zatrne, když se Sabina jako první přihlásí do diskuse o literatuře... Jak proběhne Terezina hodina v Sabinině třídě? Jak to vypadá u Romana doma? Rozejde se Roman s Terezou? A jak dopadne narozeninová oslava dvojčat? Ustojí ji rozhozená Tereza?

Skyler je tu
Frodo se před začátkem vyučování nečekaně zastaví u Franty doma. Cestou do školy se mu stane menší nehoda, takže požádá Frantu o půjčení čistého trika. K sobě domů by to již nestihl. Stane se tak svědkem Frantova telefonátu se Skyler. Ta je už ve Vídni s kamarádkami, ovšem kvůli Frantovi změní své plány. Oznámí mu, že dnes odpoledne za ním dorazí na celý víkend. Bude mít již i zajištěné ubytování v hostelu. Franta bude štěstím bez sebe. O něčem takovém se mu ani nesnilo. Froda hned zapřísahá, aby o Skyler nikomu neřekl. O co víc se na ni bude těšit, o to větší zažije šok, když přijde ze školy domů. Liškovi mu totiž oznámí, že za chvíli odjíždějí celá rodina na víkend do Třeboně... Jak Franta ze společného víkendu vybruslí? Jaké bude jeho shledání se Skyler po čtyřech měsících? Kdo těm dvěma překazí hezké chvilky?

Příprava na Věru
Máma pomůže Monice se zbožím do Coolny. Využije příležitosti, kdy budou chvíli samy, a otevře ožehavé téma – Márovo selektování informací před jeho mámou. Jitka bude na Moniku apelovat, aby Márovi domluvila. Podle ní by měl mámě co nejdříve říct, že už není majitelem Coolny. Takhle hrozí, že se to Věra dozví od někoho jiného. Monika se Máry zastane. Poté, co sama poznala, jaká jeho máma je, se už nediví, že jí spoustu věcí ze svého života tají. Doma s ním ale přeci jen promluví... Čím Mára Moniku překvapí? Kdo dnes Monice vytrhne zcela nečekaně trn z paty? Jaké nepříjemné zprávy se Monika dozví od Máry? A jakou taktiku na tchyni doporučí Monice táta?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz