Ulice 10.6.2015 - 2843. díl

Věra Marečková připraví synovi bohatou snídani, aby během náročného dne vše zvládl. Už se bude těšit do Národního divadla, kam večer společně vyrážejí. Kryštofa poučí, že by měl mít sváteční oblek, čímž ho trochu zaskočí. Rád by se po celý den vyhýbat domovu obloukem, aby náhodou nenarazil na Digi. Mámě zalže, že tuto Moničinu kamarádku vlastně skoro nezná.

Monika se příjezdu Digi nebude moci dočkat. Dokonce se kvůli ní pustí do pečení špenátového quiche. Věra bude trochu vyzvídat, odkud se s Digi zná a jestli to je cizinka. Monika jí nebude nic tajit. Dokonce jí prozradí i to, že Digi je ze stejného dětského domova jako Tony a že ti dva bývali manželé. To bude Věře stačit k tomu, aby si o Digi udělala svůj obrázek... Čím se Věra dotkne Moniky? S jakými novinkami se Digi po sedmi letech objeví v Ulici? Co teď dělá? Co všechno Monice prozradí o Tonym a Kikinovi? A co poví Monice o Kikinovi Mára?

Pravda pro Tomáše
Roman vyprovodí Terezu nad ránem domů. Celou noc prochodili po Praze. Oba budou unavení, ale šťastní. Strávili spolu nádherné chvíle, budou k sobě mít zase o něco blíže. A budou do sebe ještě více zamilovaní. Tereza udělá Matějovi a Bětce královskou snídani, protože jít spát už ani nebude mít smysl. Matěj vstane docela vyřízený. Pár hodin spánku by ještě přivítal. Když se dozví, že Tereza nespala vůbec, začne si z ní utahovat. Rád by ji viděl před polednem ve škole. Pak najednou změní téma hovoru. Vysvětlí jí, že na ni nechce být hnusný. Jen o ni má prostě strach, protože si myslí, že jinak než špatně to s Romanem nemůže skončit. Přesto se snaží brát to tak, jak to je... Co Terezu přiměje k tomu, aby o Romanovi řekla tátovi? Co všechno tátovi prozradí? Jak na to Tomáš zareaguje? Čím Terezu zaskočí Roman? A co si o Romanově současné situaci v rodině myslí Gábina? Před čím bude Terezu varovat?

Setkání Miriam a Matouše
Miriam Hejlová dnes zadá ve třídě svůj historicky poslední sloh. Studenti budou stále doufat, že si odchod do penze ještě rozmyslí, ale Miriam je zklame. Už se rozhodla. Třídě ovšem nenechá prostor k diskusím. Raději převede řeč na témata slohu. Budou tak zajímavá, že mnozí studenti nebudou v první chvíli vědět, které z nich si vybrat – odvahu, poznávám svět, či mravnost? Samotná Miriam se bude na práce studentů těšit. Hlavně bude zvědavá na to, jak studenti uchopili téma mravnost. Mojmír Kalina jí bude docela závidět, když se mu pochlubí, že tyto práce jsou poslední, které jí zbývá oklasifikovat do uzavření pololetí... Proč se Miriam neshodne s Kalinou v pohledu na dnešní studenty? Jak dopadne nečekané shledání Miriam a Matouše? A čím si Miriam nechtěně dost zavaří?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz