Ulice 3.9.2015 - 2864. díl

Čerstvá vdova Digi se nastálo vrací zpět do Čech, aby spolu se svými šestiletými dcerami začala nový život. Jak všechno zvládá týden po manželově pohřbu?

Digi už několikrát ukázala, jakou má v sobě sílu. Teď prochází další těžkou zkouškou. Z Londýna se stěhuje nazpět do Čech, do Ulice, kterou považuje za svůj domov. Po manželově smrti ji v Anglii už nic nedrží. Tady má přátele, o které se nyní může opřít, aby si nepřipadala tak sama a ztracená. Jediné, co ji drží nad vodou, jsou její dvě dcery. Jak to všechny tři zvládnou? Právě kvůli holkám se Digi vrací do Čech. V Londýně by jim tátu všechno připomínalo. A to Digi nechce. Ráda by je uchránila bolesti, kterou ona sama nyní zažívá. Podaří se jí to? Digi věří, že ano. Udělá pro to první poslední. Má na to ale dost sil? Jak je na tom ona sama necelé tři týdny po manželově náhlém skonu? A o jaké překvapení se jí Marek postaral, než navždy odešel?

Rána pro Markétu! Karel s ní do budoucna nepočítá?

Karlovi se začínají plnit jeho sny. To, co před pár týdny vypadalo jako pohádka, se stává skutečností. Může dělat kariéru v Americe! Jak to ale bude dál s ním a Markétou? Přesně o tomhle Karel snil od chvíle, co se před lety vrátil z Ameriky zpět do Čech. Tehdy tam byl jen krátce, ale i to mu stačilo, aby si udělal obrázek o možnostech tady a tam. Za oceánem by měl jako choreograf daleko více pracovních příležitostí. Navíc finančně i profesně to je v Americe úplně jiná liga, pokud by se dostal mezi ty správné lidi. A právě teď to vypadá, že se mu konečně podařilo prorazit. V Los Angeles mu nabídli práci! A stojí o něj natolik, že to nebude jen na dva měsíce, jak se původně domlouvali. Karel dostal životní nabídku, jaká se prostě neodmítá. A jaká by se už nemusela znovu opakovat. Toho si je moc dobře vědom. Proto na ni také okamžitě kývne, nezaváhá ani na vteřinu. Co všechno tahle nabídka obnáší? A jak na jeho novinku zareaguje Markéta? Hlavně pro ni to bude pořádná ťafka. S Karlem má své plány. Věří, že konečně našla toho pravého. Je to jen iluze? Jak to s ní Karel vlastně má?

Roman zpět ve hře

Tereza se ráno probudí vedle Romana. Vůbec se jí nebude chtít vstávat, navíc si stále nebude jistá, jestli tohle všechno není jenom sen. Roman ji ujistí, že není. Když zjistí, že Matěj a Bětka se vrací domů až v sobotu, navrhne Tereze, že zůstane u ní, aby se o ni staral a rozmazloval ji před státnicemi. Ví, že tohle jí dluží.

Šťastná a znovu zamilovaná Tereza se s ním rovnou domluví na odpoledne. Ve škole zajde za Terezou Ota. Bez mučení přizná, že se mu doma zastesklo po jejich společných večerech. Při pohledu na Terezu mu dojde, že ona doma rozhodně netruchlí. Okamžitě začne vyzvídat, s kým strávila večer. Terezu zachrání před jeho všetečnými otázkami zvonění na hodinu. Zvědavý Ota je ale rozhodnut přijít téhle záhadě na kloub… Přizná Tereza, s kým strávila noc? Proč si o ni bude táta dělat velké starosti? A jak to má Roman doma? Opravdu odešel od rodiny?

Návrat Digi

Mára ráno dokončí úklid pokoje pro Digi a její holky. Přizná, že se na ně už docela těší. Dokonce se nabídne, že pro ně sjede večer na letiště. Monika ho upozorní, že Digi přilétá ráno, nikoliv večer. A hned si do něj i rýpne, že je zvědavá, jak dlouho mu nadšení vydrží, až se bude muset začít různě omezovat. Příjezd Digi do Ulice neunikne Nyklové a Růže, která se zastavila za Vilmou na kus řeči. Okamžitě začnou Digi drbat. Nyklová si neodpustí výčitku, že jí ani nedala vědět o Markově pohřbu. Růžu by spíš zajímalo, proč se z Anglie stěhuje nazpět do Prahy… Jak Digi návrat do Ulice zvládne? A jak její holky? O jaké překvapení se Marek Digi ještě postaral?

Karlova nová práce

Karel se zastaví za Adrianou s obrovskou novinkou. Klapla mu práce v Americe, a to ne ledajaká! Bude dělat hodinovou show s pěti sólisty a sborem. O něčem takovém sní spousta choreografů po celém světě. A jemu to vyšlo. Okamžitě to bude chtít s Adrianou oslavit. Zároveň přizná, že Markéta to ještě neví. Tu jeho úspěch potěší stejně jako Adrianu. Jenže vzápětí zjistí, že to má jeden malý háček… Jaký? Proč Markéta skončí v slzách? Co se od Karla ještě dozví? A co jí doporučí Adriana?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz