Ulice 9.9.2015 - 2868. díl

V úterý začala Světlana rodit, ve středu nad ránem přijde vytoužené dítě na svět. Jak Světlana porod zvládne? A jak Lumír, který má teorii v malíčku?

Ani jeden z nich to nečekal. Světlaně v úterý praskla plodová voda, dva týdny před plánovaným termínem porodu. Navíc ve chvíli, kdy byla sama doma. Některá prvorodička by možná začala zmatkovat, ovšem Světlana opět ukázala, že krizové chvíle zvládá s přehledem. Zavolala do porodnice, aby se poradila, co má dělat. Objednala si taxi, sbalila se a vyrazila. Ještě před tím ovšem uklidnila mámušku, která si musela dát štamprli, aby to s ní neseklo. Je to tady!

Světlana zajde vzbudit Lumíra, jenž usnul na chodbě. Oznámí mu, že začíná rodit, což u něj zafunguje stejně jako studená sprcha. Než se Lumír stačí převléknout do nemocničního, jeho potomek se už bude klubat na svět. Přestože má Lumír skvělou teoretickou průpravu, praxe ho pořádně vykolejí. Nebýt Světlany, těžko říct, jak by porod zvládl. Velké psychické vypětí s ním přesto udělá své. Lumír se zařadí mezi tatínky, které musí po porodu nemocniční personál křísit. Ovšem ani to mu nemůže zkalit jeho obrovskou radost z dítěte... Má Lumír holku, nebo kluka? Jaké budou první okamžiky šťastné rodinky? Jak si vnouče užije Nyklová? A jak Lumír své prvorozené dítě oslaví?

Skvělé zprávy od Skyler! Co s Frantou plánují?

Tohle Frantovi okamžitě zvedne náladu. Jen co dokončí hovor se Skyler, celý se rozzáří. Aby taky ne, když se dozví tak báječnou zprávu. Jakou? eště to nejsou ani tři týdny, co se Franta viděl se Skyler naposledy, ale jemu to přijde jako celá věčnost. Navíc poslední týden prázdnin nedopadl podle jeho představ, protože si Skyler kvůli jejímu otci vůbec neužil. Teď se snad vše obrací k lepšímu. A to nejen co se týče Skyler...

Márova matka kolabuje!

Tohle nejen Jitku hodně vyděsí. Stačí jeden telefonát se synem, a s Věrou Marečkovou bude zle. Věra Marečková rozhodně nevypadá na to, že by byla vážně nemocná. Farští si o tom myslí své, ale už zanedlouho změní názor. Věrce se udělá zle v salonu, před Jitčinýma očima. A opravdu to nebude žádná komedie...

Monika ráno povypráví Márovi o včerejším setkání s jeho matkou, ze kterého má stále smíšené pocity. Márovi sice doporučí, aby nemyslel na nejhorší, ale i ona připustí, že se něco děje. Jinak by Věrka neměla potřebu řešit právě s ní vkladní knížku se všemi úsporami a nedávala by kontakt na Máru do nemocnice. Pro Máru to je poslední kapka. Potřebuje si s mámou promluvit, aby zjistil, co s ní vlastně je. Má o ni strach, přestože ho táta průběžně informuje, jak na tom máma je. Věrka se později zastaví za Jitkou, aby jí poradila, jak se zbavit problémů s ledvinami. Jitku tím docela zaskočí. Vzápětí ji však i pořádně vyděsí. Jen co Věrce zavolá Mára, bude zle... Co se stane? Proč Věrka zkolabuje? Jak vážné to s ní je? A jak se k tomu postaví Mára s Monikou?

Nováček v dílně je pěkné kvítko! K čemu přemluví Bedřicha?

Ondra, kterého Jardovi a Bedřichovi doporučil do dílny Matouš, rychle zapadl. Dokonce si ze svých šéfů už i utahuje. Od Matouše má spoustu cenných informací, ze kterých nyní těží. Proto také nabídne Bedřichovi speciální akci, ze které bude nadšený. Bedřicha to zaujme, ovšem jakmile se dozví podrobnosti, dost se zhrozí.

Ondra nakonec Bedřicha přeci jen přesvědčí, aby do toho šel s ním. A počítat bude i s Frantou, jenž má dnes opět kontrolu u lékaře kvůli epilepsii. Emě se Franta pochlubí, že k doktorovi jde naposled. Záchvat už neměl pár let, cítí se dobře, takže není jediný důvod, proč by měl i nadále užívat léky... Jak Frantovi jeho kontrola dopadne? Co Bedřichovi navrhne Ondra? A proč bude mít Anča večer z Bedřicha srandu?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz