Ulice 16.9.2015 - 2873. díl

Frodo modelem? Konkurz do castingové agentury! Kdo uspěje z Frantovy třídy?

Téměř pro všechny je to obrovská událost. Konkurz do castingové agentury je tu! Koho si agentka všimne? Kdo u ní má šanci a kdo bude mít naopak smůlu? Viki bude muset skousnout nejednu hořkou pilulku...

Pro Viki i ostatní spolužáky z Frantovy třídy je to velký den. Teď se jedná o hodně! Pokud na konkurzu do castingové agentury uspějí, otevřou se jim dveře do úplně jiného světa. Celá třída až na Frantu, Rozinu a Lucii konkurz neskutečně prožívá. Ovšem ne každý má na to, aby se do agentury dostal. Komu se povede postoupit do druhého kola?

Viki se modlí, aby to byla právě ona. Tajně doufá, že se jí to podaří. Je nejhezčí ze třídy, vyzná se v trendech i módě, umí se projít tak, aby zaujala. Bude to ale stačit? Hledá agentka právě takovou tvář, nebo pase po někom opravdu výjimečném? Má u ní šanci arogantní Dominik, jenž si je až příliš jistý sám sebou? Nebo šašek Frodo, který je hlavně zvědavý, jak to na takovém konkurzu do castingové agentury chodí?

Rozinu tohle šílenství nechává chladnou. Modeling není její svět. Neví, co by v něm hledala za štěstí. Líčit se desetkrát denně a neustále se převlékat? K čemu? Tohle pro ni není. Jenže agentka si jí shodou náhod přeci jen všimne. Jak na to Rozina zareaguje?

Ve Frantově třídě panuje obrovská nervozita kvůli dnešnímu konkurzu do castingové agentury. Jakmile se rozkřikne, že konkurz už začal, téměř celá třída se sebere a jde na něj bez ohledu na vyučování. V lavicích zůstanou jen Rozina, Franta, Lucka a pár dalších spolužáků.

Rozinu svět modelingu nezajímá, Franta už v jedné castingové agentuře je od dob, co hrál ve filmu, a Lucka se drží stranou. Viki si moc přeje, aby na konkurzu uspěla. Fotit fashion story je její sen. Ovšem ne každý, kdo na konkurz přijde, to má jako ona. Frodo tam dorazí spíš ze zvědavosti. Agentku však zaujme stejně jako Dominik. A dojem na ni udělá i Viki, i když právě ona si od ní vyslechne dost nepříjemné ohodnocení své vizáže... Čím se agentka dotkne Viki? Kdo agentku překvapí nejvíc? S jakou novinkou přijde ze školy Rozina? A proč kvůli tomu bude u nich doma večer dusno?

Bitva o pekařství

Světlana s Lumírem jsou ráno dost nevyspalí, protože Alex skoro celou noc proplakal. Lumír si dělá starosti nejen kvůli synkovi, ale i pekařství. Světlaně povypráví, co si Květa vymyslela. Není tak radikální jako jeho matka, ale v podstatě má na to stejný názor jako ona. Změnám, jež znamenají propuštění, by se rád vyhnul. Jen co se Lumír objeví v pekařství, Nyklová se do něj pustí. Plamenně hájí to, co tam vybudovala, a brojí proti změnám. Lumírovi z toho jde hlava kolem. Aby si mohl prostudovat finanční rozvahu a další materiály od Květy, požádá o azyl v dílně Jardu s Bedřichem... Čím Lumír ty dva pobaví? Proč mu bude Květa později vyhrožovat odvoláním z postu jednatele? Podaří se Lumírovi zabránit propouštění? A co pro něj bude světlým okamžikem dne?

Digi to nezvládá...

Jitka přijde za Digi s dobrou zprávou. Pokud by měla čas, zítra by se mohla zajít podívat na byt, o kterém jí Jitka vyprávěla, a promluvit si s majitelem. Navržený termín schůzky Digi hned přijme. Holky budou v tu dobu ve škole, takže čas pro ni přímo ideální. Navíc se Jitce pochlubí skvělou novinkou z Anglie. Jestli všechno klapne, mohl by se už brzy prodat dům v Anglii, do kterého se měli s Markem stěhovat, což znamená zbavení se dluhů. Jitku to potěší i za ni. A hned jí nabídne i pomoc s žehlením, aby si aspoň na chvilku odpočinula... Proč Digi později rozhodí shledání s Jardou? S čím dnes přijdou holky ze školy? Co Digi později hodně zasáhne?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz