Ulice 23.9.2015 - 2878. díl

Mára se ráno snaží přesvědčit Moniku, aby opět nešla do školy. Rád by si zopakoval včerejší dopoledne, které spolu strávili ve své luxusní posteli. Monika se ale tentokrát k záškoláctví přemluvit nenechá. Než odejde, připomene mu, že dnes odpoledne posedí v Coolně se svými novými spolužáky.

Monika Máru také požádá, aby promluvil s Dominikou ohledně služeb v říjnu. Vzhledem k tomu, že Tereza z Coolny odchází, asi bude nasazování služeb složitější. Zároveň si neodpustí jemné rýpnutí na adresu jeho matky, jež včera díky holkám pomalu ani nezaznamenala, že Mára není doma. Věrka se za synem později zastaví v Coolně. Okamžitě vychvaluje Digi, jaká je skvělá. A ona, Věrka, jí hodlá se vším pomáhat. Mára, jenž má mámu přečtenou, jí doporučí, aby se s Digi raději napřed domluvila. Věrka ho pak trochu překvapí zprávou, že u nich bude i dnes večer... Jaký trapas se Monice stane s Věrkou? Jak dopadne její posezení se spolužáky, na které vezme i Digi? S čím se Monika svěří Márovi? A co ji dorazí?

Tohle se Věrce vážně (ne)povede! Zatímco Monice dost zatrne, vy lehnete smíchy. Protože takovýhle trapas se opravdu může stát jen Márově matce.

Monice na dnešním setkání se spolužáky dost záleží. Ráda by mezi ně zapadla, i když je o trochu starší než oni. A vzhledem k tomu, že po dlouhé době vyráží na drink i s Digi, chce si to prostě užít. Ostatně i Digi je odhodlaná pro tentokrát hodit všechny trable a smutky za hlavu a bavit se. S tím ostatně začnou už doma, kdy se pustí do velkých příprav na svůj večer. A jak to dopadne? Jedním pořádným trapasem...

Babička Nyklová organizuje

Lumír se v noci marně snaží utišit malého. Alexův pláč probudí i Nyklovou, jež spí na kanapi v obýváku. Hned si vnoučka vezme s tím, že ona ho uklidní. Užívá si, že je babičkou, a vůbec jí nevadí, kolik je hodin. Později se za Vilmou, jež je v pekařství samý úsměv, zastaví Růža. Opět má zpoždění, navíc je pořádně uhnaná. Musela si ještě vyřizovat papíry kvůli stěhování. A docela zabrat jí dává také balení. Vilma Nyklová jí okamžitě nabídne pomoc, ovšem když Růža její nabídku přijme, vezme rychle zpátečku s tím, že ona teď hodně pomáhá mladým a neví, jak bude mít čas. Zaujme ji však jiná věc – že Růžin uvolněný byt je obecní... Co Nyklovou napadne? Proč bude chtít vystěhovat Gábinu z její garsonky? Jak to vypadá, když na provoz hospody začne dohlížet Mastný? A jak vyčerpaného Lumíra postaví na nohy Jarda s Bedřichem?

Tohle Gábina vážně nečeká! Je ráda, že má celkem laciné bydlení a že chod své domácnosti jakž takž sama utáhne. Jenže Nyklová jí už co nevidět udělá pořádný škrt přes rozpočet. Co má v plánu?

Gábina si v minigarsonce nad pekařstvím už docela zvykla. Pravda, moc prostoru tam se Šímou nemají, ale zatím si vystačí. Pro hrdou Gábinu je hlavní, že s tím, co sama vydělá, jakž takž vyjde a nemusí se nikoho doprošovat o peníze. Je jí jasné, že časem se přesunu do většího bytu nevyhne. Ale dokud to jde, chce zůstat nad pekařství, kde už je zvyklá. Kromě jiného to má i tu výhodu, že když je nejhůř, vždycky v blízkosti najde někoho, kdo jí pohlídá Šímu.

Samotná Nyklová byla celou dobu ráda, že v garsonce bydlí právě Gábina se Šímou. Lumír si s malým padl do noty a aspoň si nanečisto vyzkoušel, jaký bude táta. Ostatně i sama Nyklová si malého klučinu tak trochu adoptovala a chovala se k němu jako jeho babička. Jenže teď má vlastní vnouče, se kterým by ráda byla co nejvíc. Ale jak to zařídit? Nyklovou už co nevidět jedno, podle ní geniální, řešení napadne...

Chodí Ema s Filipem?

Ema pozve Filipa k sobě domů, aby společně udělali domácí úkol do školy. Franta si z nich hned začne utahovat, ale Ema se dotčeně ohradí, že s Filipem spolu nechodí. Vzápětí Franta zatelefonuje Anče nejen kvůli Emě, která chce svolení, že u nich Filip může být, ale i kvůli své brigádě. Volal mu totiž manažer, že by ho zítra odpoledne na pár hodin potřeboval. Anče se to moc nezdá, protože by se měl nyní kvůli vysazeným léků na epilepsii šetřit. Zuzana s tím však nemá problém. Pokud se Franta cítí dobře, nechce ho zbytečně omezovat... Při čem nachytá Emu a Filipa Bedřich? Čím Ema šokuje Bedřicha hned vzápětí? Co si o tom budou Bedřich a Anča myslet? A jak to spolu tedy mají Ema s Filipem?

To je teda překvapení! Jen co Bedřich vejde do dveří, okamžitě bude v pohotovosti. Aby taky ne, když Emu nachytá s Filipem v situaci, která se mu nebude ani trochu zamlouvat. A co na to ti dva?

Ema si s Filipem rozumí čím dál víc. Dokonce s ním vypracovává i domácí úkoly do školy. Tentokrát se jim to ale trochu vymkne z rukou. Emu totiž zajímá nejen jejich školní projekt, ale i Filip samotný. Však mu to dá taky při první příležitosti najevo. Navíc se před ním blýskne i svou neohrožeností. Ovšem právě ta dost zaskočí Bedřicha, jenž akorát přijde domů...

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz