Ulice 24.9.2015 - 2879. díl

Znají se spolu léta, ovšem Digi ani teď nepřestává Moniku překvapovat. Málokdo k ní dokáže být tak upřímný jako právě ona. Občas se to ale Monice moc dobře neposlouchá. Aby taky jo, když se Digi naprosto cíleně strefuje do jejích citlivých míst…

Monika to zase jednou nepěkně schytává. Myslela si, že po tom všem, co mají za sebou, už bude s Márovou mámou normálně vycházet. Jenže Věrka ji dennodenně vyvádí z omylu, někdy i dost krutě. Na Moniku si už udělala svůj názor, který zřejmě nehodlá změnit. A který jí dává neustále najevo. Pro Moniku jsou její jemné narážky jasně čitelné. Zato ostatní si jich ani nemusí všimnout. Anebo si je vyloží úplně jinak, než jak byly míněny. Koho by taky napadlo, že se za Věrčiným milým úsměvem skrývají ostny?

Dokonce ani Digi si ničeho nevšimla. A to má lidi celkem slušně přečtené. Zatímco Monika je ve Věrčině přítomnosti pořád v tenzi, Digi si s Márovou mámou rozumí. Jak je to možné? Nemusí se před ní mít na pozoru jako Monika, protože jí je vlastně ukradená. Navíc má oproti Monice jedno obrovské plus – svá dvojčata. Věrka je z jejích holčiček nadšená, protože konečně může být babičkou. Však si to taky náležitě užívá!

O co více Věrka inklinuje k Digi, o to více zraňuje Moniku, jež je v jejích očích pravým opakem akční, silné a schopné Digi. A právě ta Monice nečekaně zasadí jednu podpásovku…

Sabina se mstí! Vyletí Tereza kvůli jejímu udání ze školy?

Že by se Sabina jen tak smířila s tátovým odchodem z domu a jeho novým vztahem s Terezou? Ani omylem! Však se taky Tereze postará o pořádný průšvih ve škole. Ředitelce Puklické napíše e-mail, který s ní docela zamává. Jak se k celé této choulostivé záležitosti ředitelka postaví?

Minulý pátek se Sabina pokusila přesvědčit tátu, aby se vrátil domů. Patří k nim, jsou jedna rodina. Jenže táta její prosby tentokrát nevyslyšel. Vyměnil je totiž za učitelku češtiny. Nebýt jí, bylo by podle Sabiny určitě všechno jinak. Kdyby ho Jordánová nechala na pokoji, byl by zase s nimi, tím si je Sabina jistá. Ale jak to zařídit?

V pondělí se Sabina vypravila za Terezou do školy, aby si s ní promluvila. Nevyváděla, nedělala jí žádné scény, i když měla co dělat, aby své emoce udržela na uzdě. Jen po ní chtěla, aby dala ruce pryč od jejího táty. Bohužel neuspěla. Tereza se jí snažila vše vysvětlit, jenže Sabina to prostě slyšet nechtěla. Jí se kvůli ní hroutí rodina, tak nač zbytečné řeči? Jediné, co Sabinu zajímá, je tátův rozchod s tou, která ho od nich odlákala.

Když Sabina nepochodila po dobrém, přitvrdí. Sedne k počítači a napíše e-mail ředitelce Puklické. Měla by přeci vědět, co se u ní ve škole děje a jaké kantory zaměstnává... Co všechno se Puklická dočte? A jak na Sabinina obvinění zareaguje?

S Frantou zamává burčák! Jaké následky to bude mít?

Franta zažije takovou burčákovou jízdu, že na ni hned tak nezapomene. Ale koho by napadlo, že mošt, který mu tolik zachutná, je tak zrádný? Následky na sebe nenechají dlouho čekat. Franta na vlastní kůži pozná, jaké to je, když se o někom řekne, že ji má jak z praku…

Franta před pár dny svatosvatě slíbil, že bude sekat latinu. Až na základě jeho ujištění, že opravdu nic nevyvede, Zuzana s Bedřichem svolili, že může pod dohledem odborného lékaře vysadit léky na epilepsii. Franta začal dodržovat přísný režim, dokonce na čas zrušil i brigády. Moc dlouho mu to ale nevydrží. Už brzy si to všechno vynahradí. A bude to takový mazec, že pár lidí bude jen koukat. On sám asi nejvíc...

Dominik s Frodem budou Frantu tak dlouho hecovat, až nakonec neodolá a ochutná burčák. K jeho velkému překvapení v něm žádný alkohol cítit nebude. O to lépe, protože tenhle mošt mu nebývale zachutná. A tak ho vypije víc, než by bylo radno. Následky na sebe nenechají dlouho čekat. Takhle zřízený Franta ještě doopravdy nebyl.

Koho by taky napadlo, že s ním burčák tak zamává? Jeho rozhodně ne. Navíc to přijde naprosto nečekaně. V jednu chvíli bude v pohodě, hned vzápětí však bude mít co dělat, aby tuhle burčákovou jízdu jakžtakž ustál. Tentokrát ho to ale stejně přemůže. Dokonce bude potřebovat i první pomoc. Kdo mu ji dá? A jaké následky tahle jeho klukovina bude mít?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz