Ulice 1.10.2015 - 2884. díl

Jirka se zastaví za strejdou úplně vyřízený, protože pracoval celou noc. Rudolf s ním totiž potřebuje nutně mluvit. Má pro něj tři zprávy. Jednu dobrou, jednu neutrální a jednu špatnou. Začne tou neutrální. Udělal do džípu schránku, do které chce dát dokumentaci o jeho opravě. Aby byla kompletní, požádá Jirku o seznam nákladů. Pak vyrukuje s novinkou z ústavu.

Rudolf oznámí Jirkovi, že do pondělka musí vyklidit garáž, což znamená vyřešit odtah a nové garážování jejich džípu. Ovšem třetí zprávou Rudolf Jirku potěší. Konečně se mu podařilo sehnat startér, takže odtah možná ani nebude třeba. Jirku ještě nabádá, aby nic neříkal Pepanovi, neboť startér pro něj má jako překvapení k narozeninám. Samotný Pepan pobaví Simonu, jen co se ukáže. Má totiž novou práci se kterou souvisí i jeho netradiční pracovní oděv... Co teď Pepan dělá? Jak oslaví své narozeniny? Kdo Simoně poleze do zelí? Proč začne na Rudolfa žárlit? A co na to Rudolf?

Peškova sázka a trable s Evženem

Vlastimil Pešek a Eddie dorazí z rybaření až ráno plní zážitků. Jejich příchod probudí Amálii, která se s nimi hned zajde přivítat a zeptat se, jak dopadli. Jen co ji ti dva uvidí, ztuhne jim úsměv na rtu. Aby taky ne, když spatří na jejím krku přisátou pijavici. I Amálie se pořádně lekne, když zjistí, co ty dva vykolejilo. Ovšem ještě větší šok zažije chuděra pijavice – alespoň podle Vlastimila. Amálie s ní totiž okamžitě zatočí. Pak si vyslechne napínavou historku z ryb. Vincek tentokrát opravdu zabral! Vlastimilovi se také postaral o jedno malé zranění. To ale šťastnému rybáři ani trochu nevadí. Vlastimilova vnučka Adriana tak pohodový den mít nebude. Evžen Šmýd jí dá zase zabrat... Co se stane mezi Adrianou a Šmýdem? Proč Adrianě dojde trpělivost? Jakou sázku uzavře Vlastimil Pešek s Lojzou? A jaký další střípek z Evženovy minulosti se dnes Adriana dozví?

Spiknutí proti Lumírovi

Nyklová přijde ráno k Lumírovi a Světlaně celá natěšená na úklid. Ti dva ji však zklamou. Není co uklízet, protože Světlana to zvládla včera sama. Světlana vzápětí potěší mamušku jiným čestným úkolem. Požádá ji, zda by jí chvíli nepovozila venku Alexe. Pyšná babička si to náležitě užije. Přesně po tomhle tak dlouho toužila. Jen co s malým vyrazí, hned se bude moci pochlubit, jaký to je krasavec. A taky přidá další ze svých oblíbených historek z Lumírova dětství. Tím však nechtěně zavaří samotnému Lumírovi... Proč? Čemu Lumír neunikne? A jak Mastný perlí v hospodě?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz