Ulice 7.12.2015 - 2931. díl

Hledá se vhodný dárce pro Jitku! Co všechno je ve hře?

Jitka bojuje o život! Přestože je její stav stabilizovaný, stále to je hodně vážné. Aby přežila, potřebuje cizí ledvinu. Kdo se stane dárcem?

Jakmile se Monika a Lída dozvěděly, že jejich máma se bez cizí ledviny neobejde, okamžitě zašly na testy. Obě jsou odhodlané jít co nejdříve na operaci a darovat mámě svou ledvinu, pokud se ukáže, že jsou vhodnými dárkyněmi tohoto životně důležitého orgánu. Chtějí mámě pomoct. Jejich rozhodnutí bylo bezprostřední reakcí na mámin kolaps a děsivou diagnózu. Jenže samotná Jitka se na to moc netváří. Proč? A uvědomují si samotné holky, do čeho jdou?

Spousta rodin by mohla Farským jejich rodinnou soudržnost závidět. Přestože se Jitka s Oldou rozešli a holky mají už také vlastní životy, když jde do tuhého, rodina drží při sobě, jako třeba právě nyní. Neukously si však Monika a Lída tentokrát příliš velké sousto? Chtějí mámě darovat svou ledvinu, aby se co nejdříve uzdravila a nemusela čekat třeba i rok na vhodného dárce.

Jitka je na jednu stranu ráda. Cení si toho, co pro ni chtějí dcery udělat. Na druhou stranu by byla ještě raději, kdyby se našel vhodný dárce z registru. Uvědomuje si, jak moc holky riskují. Obě mají život ještě před sebou. Lída už založila vlastní rodinu, Moniku to teprve čeká. A právě darování ledviny by jim mohlo budoucnost hodně zkomplikovat. Jak? A které z nich nakonec vyjde pozitivní test?

Daniela vráží v Ulici další klín mezi Terezu a Romana!

Je to už čtvrt roku, co Roman opustil svou ženu kvůli Tereze. Jenže Daniela se s tím doteď nevyrovnala a o Romana evidentně i nadále bojuje. Dokonce se jí podaří vrazit další klín mezi Terezu a svého muže. Jaký? Co udělá?

Za necelé tři týdny začínají Vánoce, čas klidu, míru, štěstí, rodinné pohody a splněných přání. Jaké svátky budou mít Tereza a Roman? Zatím to na vánoční idylku příliš nevypadá, i když by si ji oba moc přáli. Může za to Daniela, jež dělá všechno pro to, aby jim znepříjemnila život a aby si Romana udržela. Proč? O co jí vlastně jde?

Daniela moc dobře ví, že pro Romana jsou jeho děti prioritou číslo jedna. A podle toho se i zařídila. Romanovi a také Tereze znepříjemňuje život svými požadavky i podpásovkami. Na ty je hodně citlivá zejména Tereza, která Danielu již dávno prokoukla. Zato Roman si stále nechce připustit, že by Daniela byla schopná takových úskoků. Kde je tedy pravda? Vážně je všechno, co se nyní děje, jen náhoda, nebo Danielin předem promyšlený plán? Povede se jí rozklížit vztah Romana a Terezy?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz