Ulice 9.12.2015 - 2933. díl

Pozdvižení u Maléřových kvůli Rozině! Jak dopadne její narozeninový mejdan?

Ještě před rokem slavila Rozina své narozeniny s rodinou. Letos dá poprvé přednost kamarádům a svému klukovi. Na tenhle mejdan však hned tak nezapomene ani ona, ani její rodiče. Co se stane? Proč si o ni budou dělat všichni starost?

Rozině bude za pár dní šestnáct let. Veronika s Martinem jen žasnou, jak ten čas letí a jak moc se jejich dcera za poslední rok změnila. Má svá tajemství, rodičům se už nesvěřuje jako kdysi. Díky modelingu našla ztracené sebevědomí, pomalu se osamostatňuje, našla si i kluka. Už to není ta hodná holčička, o které doma pomalu nevěděli. Naopak. Rodičům dává v poslední době docela zabrat. Mají ještě v živé paměti, jaký cirkus se u nich odehrál kvůli Richardově narozeninové oslavě. Ovšem to není nic proti tomu, co u Maléřových nastane kvůli oslavě samotné Roziny.

Už jen to, že Rozina se rozhodne šestnáctiny oslavit s kamarády a svým klukem, bude pro Veroniku a Martina docela velká ťafka. Jako by jim tím dala najevo, že jsou pro ni už tak trochu na vedlejší koleji. Ovšem to, co nastane v den samotné oslavy a pak hned následujícího dne, pro ně bude už hodně silná káva. Co se to s Rozinou děje? Proč se o ni budou Maléřovi dokonce i bát? A jaké budou následky táhle (ne)vydařené narozeninové oslavy?

Veronika a Martin mají pocit, jako by to bylo včera. Živě si pamatují, jak oni sami oslavili své šestnácté narozeniny. Teď to čeká jejich dceru Rozinu. Dostává se do věku, kdy si chce dělat věci po svém, kdy si uvědomuje, že už není malou holkou. A podle toho si i naplánuje čtvrteční narozeninovou oslavu. Tím však docela zaskočí své rodiče, kteří počítali s oslavou v kruhu rodinném. Jak přijmou Rozinino rozhodnutí?

Monika, nebo Lída? Která z nich daruje mámě svou ledvinu?

Monika a Lída se konečně dozví výsledky testů, jež rozhodnou o jejich dárcovství. Která z nich zachrání mámu svou ledvinou? A co s nimi tento rezultát udělá?

Lída otevřeně přiznává, že má strach. Jen nedokáže říct, jestli z toho, že se jim nepovede mámu zachránit, nebo z toho, že se ukáže, že právě ona je vhodným dárcem. Nahnáno má i Monika, přestože se zdá, že je se vším srovnaná. Přeje si, aby testy vyšly pozitivně právě jí, aby mohla mámě alespoň takhle splatit všechno, co pro ni kdy udělala. To ale neznamená, že by to v ní nepracovalo, že v ní není malá dušička. Přeci jen jde o dost závažný zákrok s nevratnými následky.

Holky si jsou opět navzájem oporou, jedna drží nad vodou tu druhou. Ve dvou tenhle obrovský stres jakžtakž zvládají. Jde přece o jejich mámu! Už ve středu se dozví, kterou z nich čeká v nejbližší době operace. Jak výsledky testů přijmou? Se kterou z nich více zamávají a proč?

Rudolf vs. Pepan: Boj o džíp! Kdo koho přechytračí?

Rudolfa stál džíp už sto padesát tisíc, a stále není jeho. Nejvyšší čas to změnit. Jenže Pepan se ho nemíní jen tak vzdát. Proč taky, když by z něj mohl vytřískat ještě docela slušný balík. Který z nich bude mít nakonec smůlu?

Pepan to měl vymyšlené dobře. Jen se mu to zase všechno vymklo z rukou. Kdyby nepřišel o řidičák, třeba by se to s džípem nikdy tak nevyhrotilo. Přes léto se kšefty začaly jen hrnout, na splátky věřiteli, jemuž dlužil ještě sto tisíc, jakž takž vydělával. Ovšem pak mu policie sebrala papíry a Pepan byl nahraný. Jeho jedinou nadějí byl prodej válečného džípu, který společně s Rudolfem a Jirkou opravovali. Jenže jen co z něj udělali výstavní kousek, auťák jim ukradl Pepanův věřitel. Rudolf musel z fleku zaplatit celý Pepanův dluh, jinak hrozilo, že o veterána přijdou úplně.

Pepan je sice z největšího maléru venku, ovšem ani tohle ho nepoučilo. Chce z veterána vytřískat co nejvíc. Stále je totiž psaný na něj, takže Rudolf má smůlu. A právě z převodu džípu na Rudolfa hodlá Pepan ještě slušný balík vytěžit, když by měl být rád, jak to všechno vlastně dopadlo, a sekat dobrotu. S jedním ale přeci jen nepočítá – že by Rudolfovi s konečnou platností došla trpělivost. A že se rozhodne dát mu malou lekci...

Po Pepanovi jako by se země slehla. Neukazuje se, nebere telefony, nereaguje na zprávy. Když se ve středu konečně objeví, okamžitě Rudolfa namíchne. Čím ho rozpálí doběla? Dokonce i Simona bude mít co dělat, aby mu neskočila po krku...

Jak donutit Pepana, aby na Rudolfa konečně přepsal opravený džíp? Simonin vypečený exmanžel se totiž tváří, jako by snad ani neexistoval. Ruda i Jirka ho marně nahánějí již několik dní. Pepan s nimi prostě nekomunikuje a Ulici se vyhýbá velkým obloukem. Taky moc dobře ví proč. Poté, co jim jeho věřitel ukradl džíp a praskly všechny jeho levárny, to vypadalo, že ho naštvaný Rudolf na místě rozčtvrtí.

Od té doby Rudolf sice trochu vychladl, ovšem jakmile jde o Pepana, během chvilky se dostane celkem spolehlivě zase do vysokých otáček. Pepan si prostě nedá pokoj. Když už se konečně ukáže, tak jen proto, aby z toho pro sebe něco vytřískal. A Rudolfovi dojde s konečnou platností trpělivost...

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz